Thinking about the future

Heyyy… De zomer loopt stilaan op zijn einde en dat is voor mij altijd een moment om even stil te staan. Diep adem te halen en tot rust te komen. Ik sta dan even stil bij wat geweest is en kijk vooruit naar wat komt. Ik ga hier in dit artikel iets dieper op in. Maar kijk vooral mee naar de foto’s die toegevoegd zijn, gemaakt door de liefste en getalenteerde Tine.

Stilstaan

Hoe vaak doen jullie dit? Pauzeren, diep inademen en lang uitblazen, tijd nemen om herinneringen op te roepen? Zelf doe ik dit misschien wel te weinig, maar het valt me op dat ik vaak aan het einde van de zomervakantie even tijd neem hiervoor.

Ik ben iemand die altijd maar door gaat, het vooral graag druk heeft. Helaas moest ik in het voorbije jaar vaststellen dat dit mij niet zomaar lukt. Aan het einde van het eerste semester kreeg ik het erg moeilijk en moest ik gas terug nemen. Dit heeft me nog meer aan het denken gezet, dat besef helpt me om af en toe even stil te staan.

Soms haal ik dan hele mooie herinneringen op, van mijn kindertijd of aan het begin van mijn relatie. Over vakantieherinneringen, leuke avonden met mijn beste vriendin, familieaangelegenheden en noem zo maar op. Evengoed sta ik stil bij minder fijne herinneringen. Die moeilijke periode van het voorbije najaar, het verlies van dierbare, mislukkingen, fouten, …

Of het nu over mooie of pijnlijke momenten gaat, al dit maakt me wel tot wie ik ben. Tijd nemen om deze herinneringen te lezen zorgt voor een verwerking en helpt om alles te onthouden. Maar het helpt ook om conclusies te trekken, voor de toekomst.

Tine Rommelaere

Tine Rommelaere

Tine Rommelaere

Toekomst

Al vanaf dat ik klein was vond ik het leuk om na te denken over de toekomst. Want hoe zou ik er dan uitzien?Wat zou ik aan het doen zijn? Door wie zou ik omringt zijn? Het is zo leuk om daarover te fantaseren. Met de jaren die voorbij gingen heb ik wel geleerd dat nadenken over de toekomst soms ook betekend stappen zetten. Want een toekomst komt er niet zomaar, die maak je zelf.

Net daarom vind ik het opnieuw belangrijk om ook even daarbij stil te staan, om te bedenken waar ik nu eigenlijk naartoe wil. Dit is iets wat mij de laatste tijd nogal bezig houdt. Waar wil ik met deze blog naartoe? Hoe zie ik mijn verdere studie? Wat met mijn carrière? Hoe zie ik het zelfstandige leven? Wie laat ik toe in mijn leven? Wat wil ik allemaal gezien hebben?

Vele vragen, zonder vaste antwoorden. Maar tijd nemen om er even over na te denken is fijn en helpt om antwoorden te vinden. Ze kunnen altijd veranderen, maar zo creëer je wel een richting. Soms voel ik echt dat ik die richting nodig heb. Bijvoorbeeld bij mijn studie en carrière. Ik koos ervoor nog 2 jaar te studeren om een master te halen, daarna wil ik werken. De master is een strategische keuze, omwille van een toekomstbeeld. Deze keuze nam ik door stil te staan en tijd te nemen om over mijn toekomst na te denken.

Tine Rommelaere

Tine Rommelaere

Tine Rommelaere

‘Sta gerust even stil en kijk, luister… welke toekomst bedenk je.’ 

Sta jij wel eens stil?

Veel liefs,
Sofie

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Tine Rommelaere, check zeker haar account op Instagram

Mijn outfit: volledig van Jérome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *