Summer Reading

Heyyy… Hopelijk kunnen jullie allen ook wat genieten van de zomervakantie. Zelfs al ga je niet op reis, ook in ons eigen Belgenland kunnen we profiteren van zomerse temperaturen. Tijdens die lazy vakantiedagen vind ik het leuk om een goed boek te lezen. Tijdens het academiejaar heb ik daar vaak te weinig tijd voor, daarom ook dat ik enkele boeken klaar heb liggen voor de zomer. Deze laat ik jullie graag zien in dit artikel.

Jane Austen – ‘Trots en vooroordeel’

Echt een klassieker, dus deze moet ik dringend lezen. De titel klinkt wel wat stom zo in het Nederlands. Maar ik lees net wat liever in het Nederlands, mijn Engels is ook niet zo goed. De Engelse titel klinkt wel veel beter en is ook gekend; Pride and Prejudice. Als ik zeg dat dit een klassieker is dan bedoel ik daarmee ook dat dit een oud boek is. Schrijfster Jane Austen werd geboren in 1775 en stierf, helaas veel te vroeg, in 1817. Jane Austen zou je volgens mij kunnen zien als een feministe die vooral haar eigen ideeën volgde, een krachtige vrouw.

Ik neem dit boek mee op vakantie wanneer ik een weekje naar Nederland ga. Dit wordt een relax vakantie met vele momenten in de natuur. Ideaal om dit boek te beginnen lezen. Het lijkt erop dat het een romantisch verhaal is, over de liefdeskeuze van hoofdrolspeelster Elizabeth Bennet, die niet zomaar met gelijk wie wilt trouwen.

Pride and Predjuces

Bill Burnett & Dave Evans – ‘Designing your life: How to build a well-lived joyful life’

Al schrijf ik hierboven dat mijn Engels niet zo goed is, toch een Engels boek. In eerste instantie om mijn Engels te verbeteren. Eind september begin ik aan mijn voorbereidingsjaar voor een Master te behalen, hierbij horen enkele Engelse cursussen. Om dit te vergemakkelijken om te doorstaan leek het mij nuttig om eens een Engels boek te lezen. Mijn broer rade dit aan, het is niet al te moeilijk Engels en je leert er heel wat uit.

Het is zo wat een psychologisch, zelfhulp boek denk ik. Maar het wordt positief beoordeeld. De twee schrijvers zouden hierover ook les geven in Amerika (of was het nu het Verenigd Koninkrijk?… 🙂 ).

reading

Yuval Noah Harari – ‘Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid’

Dit is zo stilaan wel een klassieker aan het worden denk ik. Heel wat mensen geven aan dat dit een heel goed boek is, dat ook leuk geschreven is. Ik kreeg deze van mijn vriend voor Kerstmis. In het jaar startte ik er al eens in, maar door tijdsgebrek kon ik niet doorlezen. Daarom ben ik enkele weken geleden opnieuw begonnen. Ik probeer elke dag een hoofdstukje te lezen en zit nu in de helft. Ik vind dit een boek waar je beter kleine stukjes in leest, net omdat er wel veel informatie in staat.

Ook koos ik ervoor om de vertaling te lezen, net omdat ik de inhoud iets te ingewikkeld vind om in het Engels te lezen. Ondertussen heb ik dus al de helft ervan gelezen en ik kan de fans zeer goed begrijpen want het is echt een goed boek. Vooral de roddeltheorie die verklaart waarom wij mensen taal ontwikkeld hebben, de delen over verschillen tussen mensen, de opkomst van religie, geld, … vond ik heel interessant. Zeker een aanrader deze. Ook het tweede boek Homo Deus zou de moeite zijn.

Yuval Noah Harari

Patricia Highsmith – ‘Ripley, een man van talent’

Dit boek heb ik via mijn ouders, ik vroeg aan hen of ze tips hadden voor een spannend boek dat ik ook nog mee kon nemen naar Nederland. Ze kwamen toen op deze klassieker van Patrica Highsmith. Volgens hen een goed, spannend en leuk boek waarbij je de crimineel eigenlijk graag begint te hebben. Toch wanneer je je helemaal verdiept in dit verhaal.

Mijn absolute favoriet binnen de categorie van ‘spannende boeken’ is ‘De fatale zaterdag’ van Estelle Thompson. Echt geweldig dit boek, ik heb dit nu al 3 keer gelezen en zou er zo weer in willen beginnen. Het is zo leuk om echt in een boek gezogen te worden en te willen weten hoe het afloopt. Hopelijk heb ik dat met dit boek ook.

reading

Brené Brown – ‘De kracht van kwetsbaarheid: Heb de moed om niet perfect te willen zijn’

Deze New York Times-bestseller wil ik al een tijdje lezen. Ik kreeg enkele jaren geleden het boek ‘De moed van imperfectie’ ook van Brené Brown. (ik schreef hier al eens een artikel over) Ik was toen enorm onder de indruk van dit boek, het had mij echt geraakt en aan het denken gezet. Brené Brown is zo een intelligente vrouw, schrijft zeer aangenaam en ook de quotes versterken haar woorden in het boek ‘de moed van imperfectie’.

Dit boek kan je zien als een ‘vervolg’ op dat ene boek dat ik al las. Dit stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en nu heb ik het mezelf gekocht. Ik kreeg als bedanking voor mijn werk op mijn stage een bon van de Fnac en kocht daarmee dit boek. Ik kijk er echt naar uit om me hierin te verdiepen en hopelijk opnieuw geraakt te worden, om zo stilaan het idee van perfectie te kunnen loslaten.

Brené Brown

Zo, 5 boeken, verschillende genres en van verschillende tijdperken. 🙂 Hopelijk lukt het mij om deze tijdens de zomer te lezen. Want boeken kunnen zoveel meerwaarde bieden. Een goed verhaal of een leerrijke tekst, je haalt er zoveel uit.

Welke boeken lezen jullie deze zomer?

Veel liefs,
Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *