To the Moon and Back: Jewellery Picks

Onlangs kocht ik een sjaaltje in de kringwinkel. Is het geen blok, Lien? Oh jawel hoor. Maar wat is er nu een leukere pauze dan even op en af naar de kringwinkel bij ons in de buurt? En dan thuiskomen met twee leuke sjaaltjes, een originele mok en een boek van Margaret Atwood dat zo ongelezen is dat het nog ruikt naar boekenwinkel. (En dat allemaal voor the whopping price of 2,35 euro?!) Je raadt het al, ik was weer over the moon (phah!). Het sjaaltje is – hoe kan het ook anders – heel kitscherig, met een patroon van allerlei hemellichamen. Nu, dat ik zo’n kitscherig sjaaltje helemaal super vind, verbaast jullie waarschijnlijk ondertussen niet meer. Wat wel verrassend was, is dat het sjaaltje ervoor zorgde dat mijn liefde voor sterren weer helemaal aangewakkerd werd.

Zeker in de winter, bij deze donkere dagen en zo rond de feesten, zijn de maan en de sterren een heel leuk element voor accessoires vind ik. When it’s dark, look for stars. En wat is er leuker dan sterren altijd bij je hebben in de vorm van juwelen?

Mijn artikel vandaag gaat dan ook over juwelen met die leuke, twinkelende hemellichamen. Zo heb je toch altijd iets galactisch bij je. De fijne oorbelletjes in de vorm van mini hoops met een klein stervormig hangertje kreeg ik van Sofie voor een verjaardag. Ik ben er nog steeds super tevreden mee. Ze zijn super fijn en dainty en daardoor heel subtiel, maar geven toch iets extra. Deze oorbellen komen van Moonloft, een Nederlandse conceptstore. Het enige nadeel aan de oorbellen is dat ze zodanig fijn zijn dat het soms nogal een gepruts is om ze aan te krijgen en te kunnen sluiten. Dus eens je ze aanhebt, is aanhouden de boodschap, haha.

Ik ging voor jullie op zoek naar een aantal schitterende juweeltjes met de maan en sterren en maakte een overzichtje. In de selectie zit wat van alles, zowel iets duurdere juwelen als goedkope alternatieven. Voor ieder wat wils dus! Star star, teach me how to shine!

Als eerste een hele mooie stud oorbel met steentjes van Diamanti Per Tutti. Heel mooi voor een klein extraatje. Daarnaast een set van twee goudkleurige bangle armbanden van Veritas, met een maan en een ster. Een goedkoop en toch feestelijk alternatief. Daarnaast een lange zilverkleurige ketting met een fijne maansikkel als hanger. Deze vind je bij & Other Stories. Nog verder hebben we een van mijn persoonlijke favorieten. Dit vind ik echt zo’n leuk idee en zou volgens mij een prachtig cadeau zijn. (Spijtig toch dat die kerstman al geweest is.) Dit is een vrij lange fijne ketting in goud vermeil of zilver van Mejuri. Op de hanger zitten witte saffiersteentjes verwerkt in de vorm van sterrenbeelden. Zo kan je dus je eigen sterrenbeeld uitkiezen en die dan met je meedragen aan je ketting.

collage-star-jewellery

1. LUCCA EARRING | 2. SET VAN 2 ARMBANDEN STERREN EN MAAN | 3. CRESCENT MOON NECKLACE | 4. ZODIAC NECKLACE | 5. STAR HOOPS | 6. STELLAR NECKLACE | 7. FIJNE SCHAKELARMBAND VAN STERLINGZILVER | 8. STELLAR RING

Next up zijn mijn mooie zilveren oorbellen met kleine sterretjes die ik al vermeldde, van bij Moonloft. Dan nog een prachtige ketting van Mejuri. Deze is korter, ook te verkrijgen in zilver of goud vermeil en heeft een fijn sterretje met een witte saffier. Als voorlaatste hebben we een simpele zilveren armband met een sterretje van bij Esprit. En als laatste, mijn tweede favoriet, een verguld zilveren ring met een sterafdruk. Deze is ook van bij Moonloft.

Wat is jullie favoriet? Zitten jullie deze winter ook met je hoofd tussen de sterren?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *