Polène

Heyyy… Het artikel van vandaag gaat over het Franse merk ‘Polène‘. Een tijdje geleden ging ik op city trip naar Parijs en daar kocht ik een paar artikelen van dit mooie merk. Ik vertel jullie graag mijn verhaal hierover in dit artikel.

Gelegenheid…

Ik ben afgestudeerd en behaalde zo mijn Professionele Bachelor Personeelswerk. Mijn ouders wouden me op een bijzondere manier feliciteren en gaven me daarom 350 euro dat ik mocht spenderen aan een mooie handtas. Ik sprak al lang over de Furla Metropolis tasjes. Deze mocht ik kopen als cadeau voor mijn diploma. Toen mijn ouders me dit vertelde was ik erg verrast, ik had niet verwacht zo een mooi cadeau te krijgen. Maar bij verder nadenken kwam ik tot de constatatie dat ik ook de tassen van Polène al een tijdje op het oog heb.

Polène is een Frans merk en enkel te koop in Parijs. Toevallig ging ik begin september met mijn beste vriendin 5 dagen naar Parijs. Daarom besliste ik om daar naar Galeries Lafayette te gaan om de Furla tasjes te bekijken, alsook naar de winkel van Polène te gaan. Zo kon ik de tassen vergelijken en een keuze maken.

Ik moet je niet vertellen dat dit een geweldige ervaring was… Ik ging eerst kijken naar de Furla tasjes en nadien naar die van Polène. Eenmaal in de winkel van Polène was het al snel duidelijk dat het eentje van hen ging worden. Toch duurde het langer dan 2 uur om het model te kiezen.

De keuze…

Op voorhand had ik op de website van Polène vooral mijn oog laten vallen op de ‘Numéro un édition Trio Bordeaux Grainé‘. Deze kost 330 euro, dus binnen budget. Mijn enige zorg was de grote, omdat dit eerder een grote tas is en ik stelde mij de vraag wanneer ik deze zou gebruiken. In de winkel was ik na 15min al zeker van de kleur, ik ging voor Bordeaux. De keuze van het model duurde langer.

Want de ‘Numéro un Mini édition Trio Bordeaux‘ vond ik mooier als verwacht. Na lang twijfelen ging ik ook uiteindelijk voor deze ‘Mini’ versie. Vooral omdat ik mij deze tas in de komende twee jaar echt zie gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer ik ‘s avonds uit eten ga. Terwijl dat ik de grotere misschien nog niet zou gebruiken. Zo dacht ik dan bij mezelf dat ik deze misschien kan kopen als ik mijn Master behaald heb. 🙂

Numéro un Mini…

Ik ben verliefd geworden op dit tasje want wat is ze mooi! Het was wel grappig hoe ik de doos gedurende heel de treinreis (ongeveer 3u) naar huis perse op mijn schoot wou laten staan. (Ik beschermde ze met mijn leven haha) Het is een echte Franse tas vind ik, niet te speciaal, klassevol en redelijk strak. Zo zou ik ook de Parisienne Look omschrijven. Deze tas koste 270 euro, heeft onderaan gouden ‘studs’ zodat het leer niet beschadigd wordt wanneer je deze tas ergens neerzet. Het leer is stevig en buigt niet gemakkelijk, de sluiting is met een drukknoop en omhuld in goud. Ook de snoer (zeg je dit zo?) van de tas is in het goud.

Numéro Un Mini

Wat kocht ik nog…

Eenmaal wanneer ik er uit was welke tas ik wou, waren er nog een paar andere beslissingen te nemen. Ik had namelijk online gezien dat er leuke kleine portemonneetjes waren. Zo wou ik er voor de mama van mijn lief graag eentje kopen, ter ere van haar verjaardag. Ik wou haar graag een bijzonder cadeau geven en vond dit een ideale keuze. Ik ging voor ‘La Petite Maroquinerie Pompon Bordeaux‘. Ondertussen heb ik dit cadeau al afgegeven en ze was er heel blij mee.

Mijn oog was ook nog gevallen op het kleinste portemonneetje, dat ideaal paste bij mijn nieuwe tas. Dus kocht ik er nog een ‘Petite Maroquinerie Bordeaux‘ bij. Ik had nog wat budget over dus daarom vond ik het fijn om dit erbij te kopen. Nu gebruik ik de tas met deze kleine portemonnee, mijn belangrijkste kaarten en wat cash geld past erin. Ideaal voor een avondje uit eten.

Polène

Petite

Toen ik de portemonnee voor de mama van mijn vriend zag, was ik eigenlijk zelf ook fan van dit model. Dus besloot ik uiteindelijk om ook mezelf een cadeautje te geven voor mijn behaalde diploma en kocht ik ‘La Petite Maroquinerie Pompon Bleu‘ er nog bij voor mezelf. Ik ging bewust voor de blauwe, omdat ik deze niet bij de tas zou gebruiken en het blauw heel erg mooi vond.

Blue

Bleu

Leuk om weten…

Ik kocht toch heel wat eigenlijk… Het zal dan ook niet vreemd klinken wanneer ik zeg dat ik helemaal enthousiast was eenmaal uit de winkel, met mijn grote tas van Polène in de hand, vol met mooie doosjes waar prachtige artikelen in zaten. 🙂 Het was voor mij belangrijk om zeer bewust na te denken over deze aankopen, omdat ik dit niet elke maand doe. Ik ben er zeer tevreden over en ben blij met de keuzes die ik maakte.

Mijn beste vriendin kwam zelf ook in verleiding door de mooie portemonnees en kocht er zelf ook twee. Ze kocht hetzelfde model als datgene wat ik voor de mama van mijn lief kocht, alsook een klein bordeaux portemonneetje zoals het mijne.

Na deze aankopen hebben we onze zakken in het appartementje gezet en nadien gingen we nog wandelen door de stad. Om dan ‘s avonds op restaurant te gaan. Toen we tegen 1u ‘s nachts thuiskwamen en besloten om onze doosjes nog eens open te doen…. Zagen we dat er bij het kleine portemonneetje van mijn vriendin geen rits was… We voelde ons toen wel even stom… Omdat we zo bewust bezig waren met deze aankopen en dan uiteindelijk (veel kans door ons enthousiasme) dit niet gezien hadden.

We stuurde via Instagram al een berichtje naar de winkel en gingen dinsdag (op onze laatste dag) langs in de winkel. Waar we super vriendelijk geholpen werden. Ze kreeg meteen een nieuwe, inclusief een borsteltje voor de daim te onderhouden en een product voor het leer te behandelen. Nadien kreeg ik via Instagram ook nog een zeer vriendelijk antwoord waarin ze aangaven dat ze alles zouden doen om het in orde te brengen en we hen altijd konden contacteren.

Bag & Store

Het hele Polène verhaal was dus een goede en aangename ervaring. Waardoor ik nu met verliefde oogjes kan kijken naar al dat moois.

Kennen jullie het merk Polène al?

Veel liefs,
Sofie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *