Petit déjeuner, lunch et diner @ Paris

Heyyy… Begin september ging ik 5 dagen naar Parijs, samen met mijn beste vriendin. Uiteraard was onze belangrijkste activiteit toen… lekker eten. We hadden op voorhand wat plaatsjes geselecteerd. In dit artikel geef ik jullie graag enkele tips voor lekker eten doorheen heel de dag in Parijs. Smullen maar!

Petit Déjeuner…

De Franse eten meestal een simpel ontbijt, een tasje koffie en een croissant en weg zijn ze. Zo hebben wij ook 1 ochtend ontbeten, al konden we het wel niet laten om er ook aardbeien bij te bestellen. Dut ontbijt aten we in het befaamde ‘Café de Flore‘. Het vroegere stamcafé van Jean-Paul Sartre en Simone De Beauvoir. Een typisch Frans café, zo omschrijf ik het goed.

Het was stralend weer dus we konden lekker buiten zitten, typisch op z’n Frans naast elkaar aan een klassieke tafel. De prijzen zijn er wel erg duur, maar dat heb je natuurlijk wel op zo een gekende plaats. We gingen voor een tasje koffie en een tas thee, 4 croissants en een portie aardbeien. Ik denk dat we richting 40 euro gingen, alleen al de aardbeien waren 11 euro! Maar het was het wel waard. Plus we staan opeen Chinese documentaire, want naast ons stond een hele filmploeg een Chinese vrouw te filmen wanneer ze daar iets dronk en iets at.

Mijn beste vriendin en ik houden ervan om samen te gaan brunchen, dit deden we dan ook op onze laatste dag. Dit bij Café Foufou. Wat was dit het waard! We gingen elk voor een avocado toast met ei, daarnaast bestelde we ook nog een latte, gezond sapje, de pannenkoeken en de pain perdu. Waaw, ik denk dat de avocado toast daar één van de lekkerste was die ik ooit gegeten heb! Voor de pannenkoeken zou ik niet teruggaan, deze leken eigenlijk wat op cakejes, maar de ‘pain perdu’ was dan weer heerlijk!

Geniet al maar van de foto’s. 🙂

Simone De Beauvoir

Jean-Paul-Sartre

Paris

Paris

Lunch…

Ook voor de lunch heb ik twee tips voor jullie. Als eerste is het echt heel gezellig om op een marktje wat dingen te kopen en dit daarna buiten in een park op te eten. Wij gingen hiervoor naar de ‘Marché des Batignolles’ waar we Tzatziki kochten, alsook humus, naan-brood, olijven, gewone sneetjes vers brood en een drankje op basis van citroen. Dit aten we gezellig buiten op in een park iets verderop. (Het moet hiervoor natuurlijk wel mooi weer zijn)

Op een andere middag wouden we graag gezond lunchen, dus besloten we om de hype (of is deze al voorbij) van een poké bowl eens te proberen. Ik koos voor een poké bowl met gemarineerde zalm, endamamee bonen, radijzen, komkommer en granaatappel. Hierbij kwamen ook nog sesam zaadjes en zoute sojasaus. De basis was witte rijst. Ik kan je zeggen dat dit echt lekker was, en ook aangenaam om eens wat verse groenten te eten. Wel belangrijk om te weten dat dit redelijk snel vult, vooral omdat rijst wel zwaar is.

Libannees

poké bowl

Diner…

De gezelligste maaltijd van de dag. Lekker buiten genieten van de stad die afkoelt, goed gezelschap en lekker eten. Dat noem ik nu eens het goede leven. 🙂 We hebben drie heerlijke adresjes bezocht waar we echt goed gegeten hebben. Twee van de restaurants vonden we dankzij het boekje ‘Time to Momo Parijs’. Ik ben heel erg fan van deze reisgidsen. Heb deze reeds gebruikt voor Utrecht, Lissabon, Praag en nu dan Parijs.

Uiteraard gingen we op 1 avond voor Italiaans, een keuken waar we allebei fan van zijn. We dineerde bij Caratello. Een Italiaan die bekend staat voor zijn goede keuken en familiale sfeer. In dezelfde straat zijn hiervan nog twee andere adressen, o.a. eentje voor pizza. Want die waar wij naartoe gingen was het pasta adres. Eerst deelde we een plankje met Italiaanse charcutteri. Nadien ging ik voor de fungi pasta met champignons (dit waren volgens mij de lekkerste champignons die ik ooit at), Ann-Sophie ging voor de risotto met gamba’s.

Het kon ook niet ontbreken van eens Vietnamees te gaan eten, nog zo een keuken waar we beide verzot op zijn. We gingen hiervoor naar Comy Cantine. Opnieuw iets wat in het boekje van Time to Momo stond. Toevallig was dit echt maar op 10 minutjes stappen van ons air bnb appartement. We deelde hier eerst een portie gyoza’s en nems en gingen nadien elk voor de noedels met groenten, gemarineerde kip en nems. Oh wat heb ik hiervan genoten, ik zou het zo terug willen eten. 🙂

Voor onze laatste avond wouden we wat chiquer gaan eten. Hiervoor gingen we naar Polpo. Een restaurant aan de buitenkant van Parijs, langs de Seine. Echt een prachtige locatie. We deelde ene portie krokante scampi’s.  Nadien ging ik voor de papiotte van zalm en Ann-Sophie ging voor de pasta van truffels. Opnieuw een heerlijke maaltijd en ook echt een fijne avond.

Paris

Vietnamees

Paris

Paris

Hopelijk inspireert dit artikel jullie wat voor als jullie ook eens naar Parijs gaan. Ik zou alle plaatsjes die ik noemde zeker en vast aanraden.

Wat vinden jullie van Parijs? 

Veel liefs,
Sofie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *