Noorderburen

Heyyy… Hopelijk kunnen jullie allemaal genieten van wat vakantie en dit liefst met enige verkoeling. 🙂 Want wat is het warm de laatste tijd! In dit artikel wil ik jullie graag kort even meenemen naar onze Noorderburen. Ik ben namelijk een weekje op vakantie in Nederland. Ik hoef dit jaar helemaal niet naar het Zuiden om de warmte op te zoeken. Want net zoals in België is het ook hier puffen en zweten.

Waar ben ik ergens?

Op maandag 30 juli vertrok in samen met mijn gezin (met de auto) richting Putten. Putten is een klein Hollands dorpje in de buurt van het hele Veluwe domein. Het is eigenlijk ongeveer in dat domein waar ons huisje staat. Het is via Belvilla dat we ons huisje gevonden hebben. Een huisje waar we echt zeer tevreden mee zijn. Het is een ‘ondersteboven huisje’ zoals ze het hier noemen. Dit wilt zeggen dat je binnen komt op de gelijkvloers waar de living, keuken en eetplaats is. En dat de badkamer en slaapkamers beneden in de kelder zijn. Bij zo een warme zomer als deze is dit super aangenaam, aangezien het beneden koud is.

Het is een huisje voor 8 personen, maar wij zijn maar met 4. Wat ervoor zorgt dat we ruimte genoeg hebben. Alles is in orde, waar we zeer tevreden mee zijn. Vooral de living en eetplaats zijn ook echt mooi ingericht. Enkel de badkamer is niet helemaal naar onze wens. In principe is alles er in orde, alleen is er geen douchescherm. Waardoor heel de badkamer altijd nat is na het douche, en je daar ook nogal raar staat. 🙂

Belvilla

Belvilla

Waarom Nederland?

De reden waarom we er met mijn gezin voor kozen om naar Nederland te gaan was vooral omwille van de rust. We wouden een weekje weg naar de natuur en liefst niet te ver. Deze plaats was daarvoor echt geschikt. Niemand kon natuurlijk verwachten dat het hier zo warm zou worden. Niet dat je mij hoort klagen hoor, maar het is soms wel echt puffen en zweten.

Persoonlijk ben ik echt wel fan van Nederland, de inwoners zijn heel vriendelijk en het is een mooi land. Ik geniet dan ook echt van deze week. Ik heb de hele maand juli gewerkt dus een weekje rust doet me echt wel goed.

Wat hebben we gedaan?

Zoals ik al aangaf is de hoofdactiviteit rusten en genieten van het leven. Natuurlijk ondernemen we ook wel wat zaken. Zo zijn we gisteren een grote boswandeling gaan maken, we stapten wel 9 km en dat bij 30 graden. Dat we uitgeteld en uitgedroogd waren moet ik je niet vertellen. 🙂 We gingen ook naar het stadje Harderwijk bij het water. Dit was een zeer gezellig stadje waar we gezellig door de straten hebben gewandeld. We stopte bij een bakkertje voor wat lekkers te kopen, en niet zomaar een bakker het was de bakker die al 177 jaar bestaat en ook hofleverancier is. Ook gingen we een dagje naar Utrecht, een grotere stad hier niet zo ver vandaan.

Vanaf het station van Putten was het 40 minuutjes met de trein, dat was dus goed te doen. Omdat ik in de winter twee keer naar Amsterdam geweest ben (je leest dit hier en hier) viel Utrecht voor mij wat tegen. Niet dat het een lelijke of stomme stad is, maar het kan gewoon niet op tegen Amsterdam. Het leukste was het bezoekje aan de bekende boekenwinkel ‘Broese’. Ik hoopte hier ook het tijdschrift ‘LINDA meiden’ van redactrice en blogster Yara Michels te vinden maar tevergeefs.

Utrecht

(Utrecht, 01-08-2018)

Harderwijk

(Harderwijk, 03-08-2018, Bakkerij Hofleverancier (begin foto is ook in Harderwijk))

Een worden met mezelf..

Wat ik bijzonder aangenaam vind aan deze vakantie is dat ik rust gevonden heb. Ik ben vaak druk in mijn hoofd en plan alles goed vol, waardoor ik soms oververmoeid ben. Deze week doet me daarom echt deugd. Zeker ook zo tijdens de boswandelingen. Helemaal één worden met de natuur is best wel fijn, zo kan je echt even nadenken of net helemaal aan niks denken. Het hangt wat van mijn stemming af. Ik geniet er echt heel erg van. Hieronder heb ik nog enkele foto’s van de outfits die ik droeg, luchtig en aangepast aan wat we deden.

Vacation

(All Stars, Short van G-Star, T-shirt van & Other Stories, tasje Jérome)

Jérome skirt

(Sandaaltjes van Tamaris, rok van Jérome, T-shirt van Mango, tas van Cecil )

Relax

(Schoenen van Nike, jurkje van H&M, tasje van Jérome)

OOTD

(Sandaaltjes van Tamaris, rokje van Jérome, T-shirt van Supertrash, tasje van Jérome)

Waar gaat jullie vakantie naartoe?

Veel liefs,
Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *