Lezen en wandelen

Met het mooie weer deze zomer zijn er twee dingen die ik heel graag doe: gezellig buiten lezen, en een fijne wandeling maken. Een combinatie van die twee dingen is dus een ideale zomerdag wat mij betreft! In dit kort artikeltje neem ik jullie vandaag met me mee op precies zo’n dag.

De inspiratie voor dit artikel vond ik bij het zien van een YouTube video van schrijfster en BookTuber Jen Campbell. Zij kreeg het idee op haar beurt van Matthew Sciarappa. In een charmant pleidooi voor lezen en wandelen neemt Jen ons mee op haar wandeling door Londen. Ik vond dit zo leuk dat ik er meteen zelf de lees- en wandelkriebels van kreeg en dat ik die ook graag met jullie wou delen!

Dolen door het bos

lezenenwandelen2-800x535

Ik ging vandaag wandelen in Averbode bos en heide, een uitgebreid natuurgebied bij mij in de buurt. Stukken bos worden hier afgewisseld met heraangelegde heide en stukken moeras- en grasland waar schapen grazen. Dit uitgestrekte natuurgebied is de ideale plek voor een mooie wandeling.

dav

Aangezien in het hele gebied ook her en der bankjes verspreid staan, is er ook op tijd eens plaats voor een rustpauze. Heerlijk genieten van de mooie uitzichten, de natuur, het mooie weer, en natuurlijk, een goed boek!

Leesvoer

Een audioboek is ideaal voor de stukken van de namiddag waarop ik echt wandel. (Wandelen en lezen in een papieren boek zou nogal snel eindigen in struikelen, wankelen en ronduit de grond op kwakken.) Ik ben momenteel aan het luisteren naar Born A Crime van Trevor Noah. Dit audioboek is ingesproken door Trevor Noah zelf, en is een echte aanrader. Noah vertelt over zijn jeugd en opvoeding in Zuid-Afrika, deels nog onder het Apartheid regime, als zoon van een zwarte vrouw en een witte man. En hij doet dat op een heel erg meevoerende, aangrijpende en geregeld ook heel erg grappige manier.

Daarnaast had ik The House on Mango Street van Sandra Cisneros mee op mijn tocht, voor op die momenten dat ik ergens op een bankje gezellig kon zitten luieren en lezen. Dat boek van de Mexicaans-Amerikaanse schrijfster is terecht heel erg bekend en gelauwerd alom. Het charmante dunne boekje is een verhaal opgebouwd uit allemaal verschillende vignettes. Daarom is het ideaal voor dit soort namiddagen. Je kan als het ware kleine porties van het verhaal in je opnemen tijdens die korte pauzes in de natuur.

dav

Halverwege de wandeling werd het met dit stralende weer ook wel eens tijd om wat verfrissing en hydratatie op te zoeken. Ik nam dus een kleine pauze in Het Moment. Dit abdijcafé hoort bij de abdij van Averbode en heeft met een groot buitenterras alle troeven in huis voor wat verfrissing (of een hapje eten) tussendoor. De huisgemaakte ijsthee is een aanrader!

dav

Daarna kronkelde mijn pad door Averbode bos en heide weer naar huis. Ik kwam moe en voldaan thuis en had ondertussen heel wat gelezen. Een topdag! Ik raad jullie alvast allemaal aan om de combinatie van lezen en wandelen (op een val-veilige manier) ook eens te proberen!

Doen jullie dit ook wel eens? Welke boeken zijn jullie op dit moment aan het lezen?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *