Foodtips in Amsterdam

Heyyy… Begin November ging ik drie daagjes naar Amsterdam. Om daar mijn beste vriendin te gaan bezoeken, ze zit daar namelijk op Erasmus. Laat ik even onze vriendschap in twee woorden samenvatten; babbelen en eten… 😉 Ja, daar worden wij dus gelukkig van. Ze had dan ook een goede planning met food-stops. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over deze foodtips in Amsterdam.

Ik wil het graag hebben over 5 plaatsjes waar je lekker kan eten in Amsterdam. Twee diner plaatjes, een echte brunch hotspot, healty lunch plekje en een chique bar voor een 4-uurtje. Voor ieder dus wat wils zou ik zeggen. Alleen al maar terugdenken aan al deze gezellige momenten, geeft me heimwee… Misschien ga ik nog wel eens terug.

OkÊ, beginnen met het beste… Namelijk het brunchplaatsje, genaamd ‘Metropolitain’. Als je bloggers zoals Yara Michels van Chapter Friday, Anna Nooshin of Iris Dijckers van A Dash of Fash, volgt heb je dit plekje zeker en vast al zien verschijnen. Telkens als ik foto’s zag van Metropoltain dacht ik; hier moet ik echt heen. En ja hoor, dat wist mijn beste vriendin. Dus wij samen op de fiets, letterlijk… want ik zat op het bagagerek 😉 op naar Metropolitain. Ik denk dat ik weinig woorden moet gebruiken… kijk maar naar de foto’s. We begonnen met iets zoet, een uurtje later was het dringend tijd om ook iets zout te proeven.

Metropolitain

Burger

We namen elk eerst de French Toast met rode vruchten, HALLOO was dit lekker seg!!! Ze gebruiken suikerbrood voor hun French Toast wat het zoveel lekkerder maakt. Ik dronk er een latte koffie bij, wat een ideale combinatie was. Een uurtje later lieten we ons verleiden door de verse hamburger, met rundvlees, augurken, sla, cheddarkaas, bacon en sausjes. En op z’n Amerikaans serveren ze er chips bij, maar we konden het niet laten om ook wat frietjes te bestellen. (duidelijk Belgen wij… 🙂 )

Een tweede foodtip in Amsterdam is het Pulitzer Hotel, een hotel inderdaad maar ze hebben er ook een bar waar je gewoon binnen kan. We aten hier een vieruurtje, dronken elk thee en deelde een chocolade eclair en een heerlijk frambozen taartje. Het is heel gezellig om hier te zitten, en je voelt je ook wel wat chique, omdat dit echt wel een prachtig hotel is. Je betaalt dan ook wel wat meer, maar het was het meer dan waard.

Amsterdam

Overgaan naar het volgende plekje, we zijn ook wel eens gezond gaan eten hoor. 😉 We gingen namelijk lunchen bij Het Warenhuis een super mooi restaurant, waar alles vanop de kaart healty is. We dronken een sapje van komkommer, peer en limoen. En deelde drie gerechtjes. Zo kozen we voor de opgelegde rode paprika’s, met een olijfolie saus en mozzarella. Dit was iets minder mijn smaak. Als tweede een overheerlijke bulger salade met kikkererwten, granaatappel, kruiden en fetakaas. Als derde namen we polenta frietjes, we wisten allebei niet wat dit was… maar het was super lekker! Polenta is een soort van graan en dit werd gefrituurd. Als je fan bent van ‘healty food’ is dit echt the place to be in Amsterdam.

Amsterdam

En dan, moet ik het nog hebben over onze twee dinerplaatsjes. Van de ene heb ik foto’s, maar van de tweede helaas niet… De tweede avond dineerde we bij F. A Peekelharing, we zaten er aan de bar en het was echt een zeer gezellige avond. Ik at er de lekkerste vegetarische lasagne, op basis van fetakaas, spinazie en portobello champignons. De eerste avond dineerde we bij Bo Nam, en wat was dat lekker!!! Ik at er de lekkerste nems bij mijn noedel-hoofdgerecht. 🙂 Ook de springrolls met varkensvlees en garnalen is echt een aanrader. Ik hoop dat de foto’s genoeg zeggen. 🙂

Amsterdam

Amsterdam

Ik denk wel dat jullie kunnen begrijpen dat ik terug wil naar Amsterdam, want al dat lekker eten!! Daar wordt een mens toch echt gelukkig van, ik alvast wel. Ik vind het ook echt heel gezellig om samen met iemand die je graag hebt te gaan eten, daar word ik altijd heel gelukkig van. En dan komt dat niet alleen door het eten. 🙂

Geniet van jullie weekend!

Zijn jullie al gaan eten bij ÊÊn van deze restaurantjes? 

Veel liefs,
Sofie

2 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Ik had het idee een citytrip naar Amsterdam in 2018 te plannen. Mijn vriend is er nog nooit geweest ik een aantal jaren geleden maar toen is mij al dat lekker eten niet opgevallen…..

  1. Hey Katrijn,

   Echt aan aanrader hoor om nog eens naar Amsterdam te gaan!!!
   En bezoek zeker die eetplaatsjes dan eens, Metropolitain is mijn favoriet.

   Veel liefs,
   Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *