Eten is leven en leven is eten (Brood en Bloemen)

Heyyy… Ik denk dat de titel al genoeg zegt, ‘eten is leven en leven is eten’, ja hoor dit artikel gaat wel degelijk over eten. Een van de leukste activiteiten als je het mij vraagt… Zeker met goed gezelschap erbij! Vandaag wil ik het graag hebben over het gezellige restaurantje ‘Brood en Bloemen‘ gelegen in Lier.

Een 10-tal dagen geleden bezocht ik mijn nicht (Katrijn) in Lier, we gingen samen gezellig lunchen bij Brood en Bloemen. Een super gezellig en mooi restaurant. Aangezien dat het zo mooi weer was konden we lekker buiten zitten in de tuin. Het leek wel alsof we op een tuinfeest zaten, zo gezellig was het er.

Het eten…

Katrijn en ik hebben er volgens mij zeker 3 uur gezeten, maar zo gaat dat dan bij ons… eenmaal als we beginnen te babbelen… dan vliegen de uren voorbij. 🙂 Zeker wanneer we ondertussen lekker aan het eten zijn. Katrijn koos voor de salade met veel groetjes en gerookte zalm en ik ging voor de toast met avocado en kip. Wat was dit lekker. Ik denk dat ze een soort van lichte room gebruikte als saus bij mijn toast en dat smaakte me echt, ook het slaatje erbij was verrassend. Altijd leuk om een vernieuwend slaatje te proeven, zo zaten er stukjes rouwe selder in, kappertjes en bijvoorbeeld ook kleine stukje broccoli.

Food

Latte

Food

We konden het niet laten en gingen nadien ook nog voor iets zoet… 🙂 We hadden geluk dat het ondertussen 14u was, zo konden we voor de pannenkoeken gaan (ja hoor dat ging er nog in). Allebei kozen we voor de pannenkoeken met appeltjes en geroosterde amandelen, we kregen er ook nog een bolletje vanille ijs bij. Super lekker was dit, amai! Ik heb in geen jaren zo lekkere pannenkoeken gegeten, ik krijg er meteen weer zin in als ik er aan denk… Om het helemaal af te maken dronken we er ook nog een lekkere latte bij. Ik ging voor een extra speciale namelijk met speculaas.

Een geniet stad…

Ik kan je zeggen dat ik bijzonder genoten heb van deze namiddag, lekker buiten met heerlijk eten en fantastisch gezelschap. Het is echt een aanrader om eens te gaan lunchen bij Brood en Bloemen in Lier, op hun website las ik ook dat ze ontbijt doen dus dat is ook een optie. Op sommige dagen zijn er ook mooie bloemen te verkrijgen, zo klopt hun naam ‘Brood en Bloemen’ helemaal. 🙂 Misschien een idee om eens een tripje naar Lier te plannen, want wat is dat een mooie stad! Zo gezellig en met zoveel leuke plekjes zowel voor te shoppen als voor lekker te eten. Echt een geniet stad als je het mij vraagt.

Wat is jullie favoriete ‘geniet stad’? 

Veel liefs,
Sofie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *