Dankbaar voor 2017, op naar 2018!

Heyyy… Het laatste artikel van 2017, hoe spannend. Morgen is het oudejaarsavond en sluiten we 2017 af. Ik ben alvast dankbaar voor 2017, op naar 2018! zou ik zeggen. Als ik terugblik op het voorbije jaar zijn er wel wat moeilijkere momenten geweest, dit hoort helaas ook bij het leven. Gelukkig zijn er ook mooie momenten gepasseerd. In dit laatste artikel van 2017 wil ik het graag hebben over 3 dingen waar ik dankbaar voor ben, en ja hoor ik deel ook 3 goede voornemens.

Het is Sanny van ‘Sanny zoekt Geluk‘ die in een filmpje op haar kanaal benadrukte hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn. Zelf schrijft ze elke avond in een boekje iets op waar ze dankbaar voor is die dag. Ik werd geïnspireerd door haar idee, heb het niet overgenomen maar ik probeer wel om geregeld even stil te staan, en mezelf af te vragen waar ik zoal dankbaar voor ben. Dit zet je aan het denken, en het maakt ook gelukkiger. Geregeld bracht het al een glimlach op mijn gezicht.

Als ik terugblik op 2017 zijn er gelukkig ook wel wat dingen waar ik dankbaar voor ben. Dit deel ik graag met jullie, zo sluiten we het jaar positief af. Als eerste ben ik vooral dankbaar voor de verschillende warme nestjes waar ik een plekje heb. Het maakt me bijzonder gelukkig dat ik een warm gezin heb, een lieve vriend met een fantastische familie, een top beste vriendin en een geweldige familie heb. Liefdevolle mensen op me heen, waar ik terecht kan en gewoon mezelf kan zijn, dat maakt me het gelukkigste meisje op aarde. 🙂

Als tweede ben ik ook dankbaar voor de kans die mijn ouders mij geven om te studeren, en daarbij ook de kans vanuit mijn opleiding om stages te lopen. In 2018 mag ik een stage lopen bij de Overheid, iets waar ik erg naar uitkijk. Ik ben zeer dankbaar voor het krijgen van deze mogelijkheden.

Cîme

Mijn laatste dankbaarheid gaat uit naar deze blog, dat Lien en ik het samen nog steeds volhouden en graag doen. Het is zo bijzonder leuk om te werken aan dit creatieve project, eindelijk heb ik mijn hobby gevonden. 🙂 In 2017 kregen Lien en ik ook de kans om de fantastische dames van Cîme te interviewen, dit was toch wel een zalig momentje van 2017 waar ik bijzonder dankbaar voor ben. Stiekem hoop ik natuurlijk dat er in 2018 nog van die momentje mogen komen.

Ik koester zeker veel dankbaarheid voor het voorbije jaar, maar ook al voor het nieuwe jaar. Het is spannend om aan 2018 te beginnen, deze keer met drie goede voornemens. Eigenlijk maak ik dit nooit strikt op, maar het is wel fijn om toch even bij stil te staan.

Ik wil vooral bewuster gaan leven, eerder vertelde ik over een moeilijkere periode dat ik doorging, en de hulp dat ik kreeg van een stress- en relaxatiecoach. Hierbij leer ik echt om meer in het ‘nu’ te leven, ik ben vaak teveel bezig met de toekomst. Daarom zet ik dit nu echt als goed voornemen voor 2018, omdat ik er werk van wil maken.

Een klassieker, mijn tweede goed voornemen is gezonder gaan leven. 🙂 Specifiek bedoel ik dan dat ik meer wil buiten komen, wat wil sporten (thuis een work-out doen, want dat is eigenlijk zo makkelijk realiseerbaar) en genoeg water wil drinken. Dat laatste is echt een struikelblok, ik drink soms nog geen halve liter per dag… Wat echt niet goed is. Drinken van water is goed voor je huid, haar, gezondheid, hersenen, … Dus laat ik daar in 2018 nu toch maar eens werk van maken.

Bloggen

Als laatste voornemen kies ik iets voor de blog, ik wil proberen om mij in 2018 meer in te zetten en betere kwaliteit af te leveren. Dan heb ik het vooral over de kwaliteit van de foto’s, ik maak deze geregeld rap-rap en ben dan eigenlijk niet tevreden. Dat wil ik aanpakken in het nieuwe jaar. Net zoals actiever zijn op Instagram, omdat dit echt wel het nieuwe bloggen is. 🙂

Zo, heel wat dankbaarheid en goede voornemens voor 2018… Maar nu eerst… aftellen! Ik hoop dat jullie een spetterend eindejaar vieren, met warmte, lekker eten en fijne cadeautjes. In naam van Lien en mezelf wens ik jullie een geweldig 2018!!!

Waar zijn jullie dankbaar voor? Wat zijn jullie goede voornemens?

Veel liefs,
Sofie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *