Back to Amsterdam!

Heyyy… Een erg leuk artikel vandaag, al zeg ik het zelf. Ik wil het graag hebben over mijn tweede tripje naar Amsterdam, en zo dus weer heel wat leuke nieuwe hotspot plaatsjes waar je lekker kan eten. Samen met mijn beste vriendin, die een halfjaar op Erasmus zat in Amsterdam, ging ik 4 dagen naar Amsterdam. Dit voor een tweede keer, ik schreef hier een artikel over ons eerste tripje.

Ik ben absoluut fan van Amsterdam, wat een leuke stad! We deden alles met de fiets, en voor iemand die nooit fiets (hallo dat ben ik…) was dat wel zwaar. Toch klopt het echt wel dat het aangenaam fietsen is in Amsterdam, en het was goed voor mijn conditie. Vandaag deel ik graag met jullie wat we gedaan hebben, je zal zien eten is de hoofdactiviteit. 🙂

Maandag

We gingen met de Flexibus naar Amsterdam, is heel wat goedkoper dan de trein vandaar deze beslissing. Op 3 uur tijd waren we in Amsterdam. We hebben dan onze spullen afgezet op het kot van mijn beste vriendin, en namen de fiets naar het centrum. We zijn gaan lunchen bij ‘De laatste Kruimel‘. Heel gezellig, wel klein, maar de quiches waren echt zeer lekker. Na de lunch hebben we heel wat gefietst, richting de wijk van het ‘Prinseneiland’. Amai wat stonden daar mooie huizen. Ik ben toen wel helemaal nat geworden tijdens het fietsen, omdat een auto nogal snel door een grote plas reed, en ja hoor wie was er daar ook… ikke! De eerste avond hebben we zelf pitta’s gemaakt en een avondje series kijken gedaan, omdat we nogal moe waren.

Amsterdam

Dinsdag

Na lekker lang uit te slapen namen we de fiets richting de brunch plaats: CT Coffee & Coconuts. Dit is onze lievelingsactiviteit, gezellig lang samen brunchen. We starten dan met iets zoet, deze keer waren dat boekweit pannenkoeken, met blauwe bessen en kokosroom. Een gezonde versie van de Amerikaanse pannenkoekjes, maar zeker een goed alternatief. Na iets zoet, gaan we voor iets zout… Namelijk de avocado toast met roerei en feita, en AMAI wat was dat lekker!!! Echte aanrader. Alleen al het interieur van deze plaatst maakt het al de moeite waard om eens langs te gaan.

Amsterdam

Avocado

Hierna zijn we gefietst naar ‘The Movies‘, een filmtheater van 1912, we kochten hier de tickets voor ‘s avonds en hebben dan daar wat gewinkeld. Opvallend veel tweedehands winkeltjes in die buurt. We gingen ook een tasje thee drinken bij Vinnies, waar ik echt verliefd was op het interieur. Om 19u keerde we terug naar The Movies waar we naar de voorpremière gingen van The Post. Een waargebeurd verhaal waarin Tom Hanks en Meryl Streep de hoofdrol spelen. Zeer goede film! Na de film fietste we nog naar de Foodhallen, want ja hoor we hadden terug honger. We namen enkele Vietnamese gerechtjes, zoete aardappel frietjes en een Indische curry.

Woensdag

Na thuis te ontbijten fietsten we naar het paleis, waar we een bezoek aan brachten. Prachtig was dit! Allebei wouden we graag een prinses zijn op dat moment, om met een lange jurk door het paleis te lopen. (Worden we ooit volwassen? 😉 ) Later gingen we laat lunchen bij Pluk. Wat een geweldige plaats was dat, we aten er heerlijke broodjes. Ook het interieur was fantastisch. Net voor we daar zijn gaan lunchen, hebben we ook nog blogster Anna Nooshin gespot in een restaurant. Hierna gingen we langs de Bijenkorf om te gaan kijken naar de dure tassen, schoenen en juwelen van Cartier. 🙂 Later op de avond gingen we dineren bij Pasta Pasta. Zeer lekker, de service was wel wat wazig maar het eten maakte alles goed.

Food!

Amsterdam

Donderdag

Na lang uit te slapen konden we het niet laten, we wouden absoluut terug naar Metropolitain. (we gingen hier de eerste keer ook brunchen). Ik nam opnieuw de French Toast met rode vruchten, dronk een Latte en we deelde erna nog een portie frietjes. Een fijne afsluiter, want hierna fietste we terug naar huis en vertrok ik met de bus terug naar Brussel. Mijn vriendin blijft nog even om alles af te handelen van haar Erasmus.

Latte

Zo dat was het… Veel eten, dat kan je wel lezen denk ik. Maar geef nu toe, dat is toch ook ontzettend leuk om te doen? Het was een fantastische kleine vakantie, heel mijn batterijtjes zijn weer opgeladen zo na de examens. Hopelijk kunnen jullie ook even genieten van wat verlof.

Selfies…

Tussendoor zat ik soms wat te proberen om selfies te maken… Maar ik blijk niet echt een talent te hebben, haha. Toch laat ik er twee zien, want dat vind ik altijd leuk om blogsters zelf ook eens te zien op een foto. 🙂 Krijg je ook een glimpje van mijn outfits.

Sofie Ampersand Nation

Sofie Ampersand Nation

Foto 1: oorbellen van Jutka & Riska, glitter pulletje van H&M, zwarte pull van Vila.
Foto 2: Pull van Jutka & Riska, sjaal van Pieces, oorbellen van Forever 21 en ketting van Twice as nice. 

Vinden jullie het ook zo leuk om met vrienden te gaan eten? Wat zijn jullie favoriete hotspots? 

Veel liefs,
Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *