Wu Wei

Heyyy… Vandaag wil ik jullie graag wat meer vertellen over mijn ervaring bij het wellness en hotel van Wu Wei in Kortrijk. Ik ging hier eind oktober naartoe samen met mijn beste vriendin. Het was namelijk haar cadeau voor haar verjaardag. Graag vertel ik jullie wat we ervan vonden.

Het hotel…

We checkte in op zaterdag avond en bleven van zaterdag op zondag daar slapen. De kamers zijn in een Scandinavische en strakke stijl ingericht. We werden hartelijk ontvangen door de receptioniste. Eenmaal bij onze kamer werden we allebei toch even stil, want waaw… Zo een mooie kamer had ik nog nooit gezien. Dan heb ik het vooral over de badkamer. De kamer zelf was vooral ruim en met een houten vloer wat het meteen klassevol maakte.

Wanneer we de badkamer ontdekte stonden we helemaal perplex. Zo groot, zo mooi en zo klassevol! Wel fun fact, er is geen deur tussen de badkamer en de slaapkamer, haha. Het werd wel snel duidelijk dat Wu Wei erg gefocust is op koppels als gasten, hierover straks ook nog wat meer.

Op zondag hadden we ook een ontbijt, hier waren we iets kritischer over. Het was allemaal heel lekker, maar eerder wat standaard en niet super uitgebreid. We hadden voor de prijs die we betaald hebben toch net wat meer verwacht. Natuurlijk hebben we nog niet zoveel van dit soort hotels gedaan dus we hebben ook wel weinig om mee te vergelijken. De gastheer was wel erg hartelijk.

Dat we fan waren van de kamer kan ik echt wel zeggen, kijk maar naar de foto’s dat zegt al genoeg. Zeker als je dan weet dat ik echt fan ben van die strakke en moderne stijl.

Wu Wei

Wu Wei

Wu Wei

Wu Wei

Wu Wei

De wellness…

We hadden ook een avond wellness toegang besteld, waardoor we van 19u tot 22u in de wellness konden. Net zoals bij de kamer viel het ons op dat Wu Wei erg gefocust is op koppels en dat was ook duidelijk in de wellness. Ik ga zelf meestal naar Waer Waters, dat is een hele grote wellness met een sauna voor 30 mensen bijvoorbeeld. Bij Wu Wei daarentegen is alles veel kleiner. De sauna’s zijn eerder voor maximum vier personen, de relaxruimte voor 6. Het zwembad is wel groter en de hamam ook, maar toch er hangt echt zo een romantische sfeer. Zeker boven wanneer je op het terras de hot tube vindt, super leuk om dat ‘s avonds te ontdekken met de sterrenhemel boven je heen.

Dus ik raad de wellness vooral aan voor koppels, of zo met je beste vriendin maar niet met een hele bende. Dat past er minder goed. Het is wel goed geregeld vanuit het team van Wu Wei dat er niet teveel volk is want dat past ook niet bij de sfeer.

Wu Wei…

De term ‘wu wei’ komt eigenlijk van het taoïsme en slaat op het leven in balans. Een innerlijke rust vinden naast alle drukte. Dit viel ons ook op in het hotel en de wellness hoe ze geprobeerd hebben om die rust uit te stralen. Bijvoorbeeld in de relaxruimte kon je gaan liggen en er hingen speciale lampen die het licht veel zachter laten schijnen waardoor je ontspant. Het was voor ons echt aangenaam om eens even tijd voor onszelf te nemen en het even rustig aan te doen. Is heel belangrijk om daar soms aandacht aan te geven. We leven in een drukke maatschappij maar we kunnen niet overeind blijven als we nooit eens even een stapje terugzetten.

Zijn jullie al naar Wu Wei in Kortrijk geweest? 

Veel liefs,
Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *