Puppy Love

Niets zo leuk als een puppy in huis! Wij hebben sinds deze zomer een nieuwe puppy en sindsdien is het hier alle dagen volop leven in de brouwerij. Vandaag deel ik met jullie in dit kort artikel graag een aantal van mijn favoriete dingen over mijn puppy.

Meet Pippa, de groenendaeler puppy. Ze is zacht en fluffy aan de buitenkant, maar een taaie tante langs binnen. Ze heeft haar eigen willetje en heeft al goed in de gaten hoe ze iedereen rond haar vinger (pootje) kan draaien. Zoals de meeste puppy’s is ze één brok energie en stuitert ze door de kamer op zoek naar leuke spelletjes en deugnieterij…Totdat ze aan je voeten of in je armen in slaap valt voor een powernapje.

Een van mijn favoriete dingen aan Pippa zijn haar oren. Ze heeft rechtopstaande oren, (zoals een echte wolf, hah). Daardoor zijn haar oren extra expressief. Wanneer ze blij is, legt ze haar oren helemaal plat naar achter. Die lijken dan wel te verdwijnen in haar donzige vacht. Je krijgt meteen een glimlach op je gezicht als je thuiskomt en als je zo een donzig oorloos knuffelbeertje naar je toe ziet lopen.

wp_20170618_002-800x450

Ze heeft een hele spitse, lange snuit. Haar snuit is zodanig lang en spits dat haar bovenlip soms overhangt. Niets is grappiger dan een paar voortanden die komen piepen over haar onderlip.

Ze is helemaal zwart, vandaar dat ik haar ook vaak een zwart duiveltje noem. Alleen onderaan haar tenen heeft ze op drie van de vier poten een tikje wit.

wp_20170613_017-800x450

We hebben Pippa van toen ze 8 weken was, en vooral toen ze klein was, sliep ze met haar tong uit haar mond. Ondertussen is ze al 7 maanden (wat vliegt de tijd!) en is ze spijtig genoeg niet meer zo mini als op de foto’s van toen.

Pippa verdedigt haar speelgoed kost wat kost. Ze kan het niet verdragen als ze haar speeltjes moet delen. Haar tactiek is dan ook: zoveel mogelijk tegelijk in je muil duwen, dan kan niemand het afpakken. Het record tot nu toe is twee flostouwen en een tennisbal. Het heeft natuurlijk ook wel voordelen zo’n lange snuit…

wp_20170722_002-800x450

Wanneer ze zich kwaad maakt, als ze bijvoorbeeld tegen haar zin alleen moet blijven, roept ze als een aapje. Blaffen doet ze zelden, janken doet ze nooit, maar de kreetjes die ze uitslaat lijken echt het meest op apengeluidjes. Of het moet zijn dat ze aan het oefenen is om te beginnen spreken natuurlijk.

Elke wandeling is een avontuur. Elke keer is er die kans om nieuwe vondsten te ontdekken onderweg, dat is in ieder geval hoe Pippa het ziet. Na elke wandeling komt ze thuis met een dennenappel, een tak, zelfs een hele wortelkluit. Geregeld probeert ze ook grote takken van drie keer zo lang en half zo zwaar als zij mee te sleuren… Meestal moet ze die na een eindje gesukkel en gestruikel met pijn in het hart laten liggen.

wp_20170724_010-800x450

Ik ben meestal de laatste die nog op blijft thuis. Wanneer ik dan ga slapen, wacht Pippa aan de deur van mijn kamer voor een laatste knuffel en een nachtkusje vooraleer ze haar mand in duikt om verder te slapen. Hoe kan je hart niet smelten als je zoiets ziet?

Een van Pippa’s favoriete bezigheden is papier versnipperen. Tijdschriften, brieven, kranten, mijn mooie verjaardagskaarten (snik), versnipperen die handel! Hier is iemand op heterdaad betrapt…

dav

Pippa heeft veel en lang haar, vooral rond haar hoofd heeft ze een extra kraag van donzige vacht. En wanneer die haren nat worden van in de regen te lopen, beginnen die te kroezelen. Ze krijgt dan een echt eighties kapsel met bekjes in haar haar.

Ik kan eerlijk gezegd nog uren doorgaan met dingen opsommen die ik leuk, grappig of hartbrekend schattig vind aan Pippa, maar voor vandaag zal ik het hierbij houden. Laat ik de crazy dog lady in mezelf nog een beetje intomen.

Zijn jullie ook crazy dog people? Wat zijn jullie favoriete dingen aan je huisdier?

Veel liefs,

Lien

4 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat een schattige Fluffy! Hopelijk zijn de ‘apengeluidjes’ pogingen om te leren praten. Dan kan ze in de toekomst eens een artikel schrijven?

    Redactrice Pippa, I like ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *