October Favourites

Het einde van oktober is in zicht en daarmee is de herfst dus goed en wel aan de gang. Hoewel het pijnlijk is te moeten afscheid nemen van zonnigere en klaardere dagen, ben ik toch ook best wel fan van zulke knusse herfstdagen. Genieten van een warme kop thee, een leuke film of een goed boek: daarvoor zijn het topdagen! Vandaag deel ik in dit kort artikeltje een aantal van mijn¬†oktoberse favorieten. Voor wie nog tips of aanraders zoekt tijdens dit donkere seizoen, of voor wie gewoon heel erg nieuwsgierig is. ūüėČ
Tv serie
 making-a-murderer

Om¬†de Netflix documentairereeks ‘Making a Murderer’ was al een hele tijd heel erg veel te doen. Verschillende mensen meenden aan deze true crime reeks volkomen verslaafd te zijn. Nu, ik ben zelf niet meteen de grootste fan van true crime. Daarom dacht ik lang dat ik deze reeks maar niks zou vinden.¬†Sinds ik er een tijdje geleden toch naar begon te kijken, ben ik helemaal mee op de kar gesprongen. Die verschillende mensen hadden gelijk. Deze documentairereeks is ongelofelijk meeslepend! De documentaire is heel erg goed in elkaar gestoken, en het (waargebeurde!) verhaal is waanzinniger dan fictie. Het tweede seizoen kwam onlangs uit op Netflix, en dat is een groot geluk want ik vlieg door deze afleveringen.

Film

a-star-is-born

Begin oktober zag ik ‚ÄėA Star is Born‚Äô in de cinema. Rond deze film was al maandenlang een hype gecre√ęerd, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Tegelijkertijd is er dan de vrees dat de film die verwachtingen nooit ging kunnen inlossen, dus vertrok ik toch maar met een bang hartje naar de filmzaal. Maar ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van deze film. Een traditioneel Hollywood-verhaal (het is de derde remake) in een mooi nieuw jasje. Qua regiedebuut voor Bradley Cooper kan dat wel tellen. Daarnaast zijn de acteerprestaties van zowel Bradley Cooper als Lady Gaga fenomenaal.

img_0387-800x533

Als extra film (beetje valsspelen mag wel) kies ik voor Tim Burtons ‘The Nightmare Before Christmas.’ Deze film is een van mijn¬†all-time favourites en vind ik altijd leuk om opnieuw te kijken rond deze tijd van het jaar. Rest altijd alleen nog diezelfde vraag: is dit nu een Halloween-film of een kerstfilm?

Boek

Mijn lievelingsboek deze maand is een audioboek. Norse Mythology van Neil Gaiman. Het gaat over – je raadt het al – Noorse goden en andere wezens en hun fantasierijke verhalen. Het audioboek is ingesproken door Gaiman zelf en is daardoor een echt plezier om naar te luisteren. De auteur neemt je helemaal mee in de wondere wereld van de Noorse mythologie.

Beauty Product

Ik vertelde er al over in mijn vorig artikel, dus het is geen verrassing: Essie nagellak in Playing Koi. Dit diep oranje is de perfecte kleur voor in de herfst, en zeker voor tijdens deze dagen, rond Halloween. Spooky én classy nails gegarandeerd!

Food

img_0386-800x533

 Mijn lievelingseten (als we dit eten kunnen noemen, oeps) van deze maand is een spooky snack: scary marshmallows van bij Hema. Zo blijven we nog even in het thema van Halloween. Ik vind de marshmallows van Hema sowieso al superlekker, maar toen ik deze Halloween variant zag, was ik meteen helemaal verkocht. Marshmallows in de vorm van spookjes en pompoenen (IEPP!!) Dit is ook de perfecte snack voor tijdens een Halloween feestje, dus rep je nog snel naar Hema!

Muziek

kwaye

Ik ben al een hele tijd grote fan van de zanger KWAYE. En een weekje geleden dropte deze jongeman zowaar vier gloednieuwe songs tegelijk! (Een beetje à la Beyonce zeg maar.) Die staan nu dus zo goed als op repeat wat mijn betreft. De muziek van KWAYE is leuke, vrolijke en funky popmuziek. Ideaal dus voor tijdens sombere maanden de sfeer wat op te krikken. Daarnaast heeft de zanger een fenomenale stem, die al zijn nummers naar hogere sferen tilt.

Blog

Ik ben al heel lang fan van de blog van Emily Henderson. De laatste tijd was ik wat afgehaakt, maar de voorbije maand ben ik helemaal weer verslaafd aan deze blog. Emily Henderson is de koningin van het interieur stylen en op haar blog is altijd zoveel inspiratie te vinden. En buiten inspiratie natuurlijk gewoon ook altijd veel moois om je ogen uit te kijken.

Zo, dat waren een aantal van mijn favorieten van deze maand. Wat zijn jullie lievelingsboeken of -films etc van deze periode?

Liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *