Essie Treat, Love & Color

Jullie weten ondertussen al dat ik grote fan ben van de nagellakken van Essie. Ik kan van die mooie kleurtjes en leuke potjes maar geen genoeg krijgen. Toen ik hoorde dat Essie een nieuwe lijn uitbracht met lakjes die speciaal zijn ontwikkeld om in één stap kleur én verzorging van je nagels te verwezenlijken, was ik dan ook benieuwd. Na wat overwegingen is mijn eerste lakje uit het Treat, Love & Color assortiment van Essie een feit.

Over het algemeen heb ik vrij sterke nagels van nature. Mijn nagels breken zelden. Van afschilferen heb ik op mijn wijsvingers soms wel wat meer last. Verder heb ik erg geribbelde nagels, maar geen idee of deze lakjes daar ook gaan voor helpen. In ieder geval kan wat extra verzorging nooit kwaad natuurlijk. Zeker niet in periodes waarin ik mijn nagels heel vaak lak. Daar gaan je nagels in ieder geval wel heel erg van afzien. Met die gedachte in mijn hoofd trok dit concept me dan toch uiteindelijk over de streep.

Wat Essie belooft

“Treat, Love & Color is het allereerste gamma gekleurde verzorgingsnagellakken van Essie die droge en gebroken nagels herstelt in slechts één week.

De nagellakken garanderen een ogenblikkelijke schittering dankzij de lichte parelachtige kleuren, terwijl ze ook de nagels verzorgen. De formule is verrijkt met kamille extract en collageen, een essentiële proteïne voor de soepelheid van de huid en de goede gezondheid van de nagels.

Sterkere nagels in slechts één week. 60% minder afschilferen en 35% minder snel breken.”

Dat klinkt natuurlijk wel heel erg mooi. Te mooi om waar te zijn? Daarnaast vraag ik me ook wel af hoe ze zoiets als ‘35% minder snel breken’ nagaan en wat ze er juist mee bedoelen. Bij 35% van de vrouwen die het testten? 35% van je nagels die nu niet meer afbreken? (Waardoor je 6,5 afgebroken nagels hebt dan?) Of een stuk nagel van 35% kleiner dat maar afbreekt? Of 35% langer in tijd vooraleer je nagel breekt? Voor interpretatie vatbaar allicht.

Ondertussen heeft Essie al een heel aantal verschillende kleuren uitgebracht in deze reeks. Van heel erg doorschijnende tot donkere kleuren. Ik koos voor de kleur Loving Hue. Dit is een zacht roze met een oranje glimmer erdoorheen. De kleur is romig en transparant.

De proef op de nagel

Het is een aangename formule en borsteltje om mee te werken. Maar ik houd dan ook heel erg van Essie lakjes. Bij het aanbrengen was het een beetje streperig, maar dat kan ook aan mijn amateuristische applicatie liggen. Verder is dat vaak niet te vermijden bij van die transparante lakjes.

Na één laagje zie je amper iets. Mijn nagels lijken gewoon een transparant verzorgend laagje te hebben gekregen, maar je ziet heel weinig kleur. De oranje glimmer komt nog het meeste door wat de gele tinten in mijn nagels nog benadrukt (waar niemand op zit te wachten). Zieke, glimmende nageltjes waren het resultaat.

img_20180327_1517501-800x600

Na een tweede laagje is de kleur zoals hij bedoeld is, lijkt me. Je zou drie of vier lagen kunnen aanbrengen en dan kan je de kleur opbouwen tot volledig dekkend. Ik hield het echter bij twee lagen. Ik vind dat effect van een semi-transparante nagellak wel mooi.

img_20180327_1610512-800x600

Over de kleur zelf is mijn mening wat ambigu. In bepaald licht is het echt heel mooi, zacht en naturel, precies wat ik wou. In ander licht is het dan weer heel erg roze (bijna barbieroze zelfs in ondertoon). Ook de oranje glimmer die doorheen het lakje zit, geeft soms meer van zich af dan anders. Hierdoor krijgt het lakje een heel begin jaren 2000 look and feel. Of dat positief is, kunnen we open laten voor debat…

Ik bracht het lakje aan zonder base- of topcoat. Zo kan het lakje zelf echt volledig zijn werk doen. Het bleef makkelijk zeven dagen op mijn nagels. En dat zonder te chippen. Ik was daar toch wel van onder de indruk aangezien ik het lakje zonder topcoat had aangebracht.

Verdict

Ik heb dit lakje twee weken lang aangebracht om echt de werking te kunnen nagaan. En ik moet zeggen dat ik niet meteen een verschil zag bij mijn nagels. Maar zoals ik al zei, zijn mijn nagels van nature dus niet meteen heel dun of breekbaar. Misschien dat het effect dus makkelijker waar te nemen is bij mensen die daar meer last van hebben. Hoe dan ook, mijn nagels zagen er zeker niet slechter uit, wat bij het lang en veel aanbrengen van andere nagellak vaak wel het geval kan zijn. Dus we blijven nog optimistisch? 😉

Probeerden jullie al lakjes uit het Essie Treat Love & Color range? Zijn er andere kleuren die jullie me aanraden?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *