Book Haul: augustus 2018

De zomer is voor mij altijd een periode waarin de leeskriebels extra de kop opsteken. Ik las deze maand al twaalf boeken, wat ver boven mijn gemiddelde van één boek per week ligt. En dat met nog een hele week te gaan! Die grote leesproductiviteit is voor mij een handig excuus om ook meer nieuwe boeken dan gemiddeld te kopen. We zouden maar eens zonder leesvoer moeten vallen! Dat moet uiteraard ten allen tijde vermeden worden. Zegt ze in een vlaag van verzamelwoede. Hoe dan ook, zij het terecht of niet, ik heb in augustus al een hele stapel boeken verzameld. En vandaag deel ik met jullie die nieuwste aanwinsten!

Begin deze maand plaatste ik een groot order op bookdepository.com, een gevaarlijke site voor boekenliefhebbers. Dat pakje kwam gisteren – eindelijk! – toe en veranderde mij terstond in een kind op kerstochtend. Uitpakken die handel! Daar stond ik dan, mijn nieuwe boeken te bewonderen, op een high van nieuwe boekengeur.

Mooie debuutromans

bookhaul02-800x533

Als eerste kwamen deze twee prachtige debuutromans uit de doos. Everything Under van Daisy Johnson en The Water Cure van Sophie Mackintosh. Naast het feit dat ik beide covers echt prachtig vind, klinken ook beide verhalen heel erg intrigerend. Beide romans staan op de longlist van de Man Booker Prize, en van de hele lijst waren deze twee degene die mij het sterkst aanspraken. In Everything Under keert een jonge vrouw terug naar haar moeder en woonboot-thuis om daar mysteries uit haar verleden te ontrafelen. The Water Cure is dan weer een feministische dystopische roman waarin drie zussen van de buitenwereld afgeschermd worden.

bookhaul03-800x533

Daarnaast kocht ik A Place for Us van Fatima Farheen Mirza. Dit boek heeft ook weer eens een prachtige cover, en is het eerste uit de keuze van Sarah Jessica Parker voor Hogarth. Ik hoorde al zoveel goede dingen over dit boek dat ik het gewoon moest kopen. Mijn nieuwsgierigheid nam het van me over, wat kan ik zeggen… De debuutroman vertelt het verhaal van een familie moslimimmigranten van Indische afkomst en hun zoektocht naar een thuis en geluk.

TBR

bookhaul04-800x533

De volgende twee zijn beide non-fictie van Rebecca Solnit. Ik las deze maand haar essaybundel Men Explain Things to Me en vond dat een heel interessante leeservaring. Ik kan me heel erg vinden zowel in Solnits schrijfstijl als in de ideeën die ze vooropstelt. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook aangewakkerd om andere boeken van de schrijfster te lezen. The Mother Of All Questions is, net als Men Explain Things to Me, een verzameling feministische essays. A Field Guide to Getting Lost is dan weer een filosofisch werk over verlies, leven met onzekerheid en verdwalen.

bookhaul05-800x533

De volgende twee romans liggen klaar om begin september met me mee op vakantie te trekken. Zowel Holding van Graham Norton als Little Fires Everywhere van Celeste Ng lijken me ideaal vakantie leesvoer. Beide verhalen spelen zich af in een klein, idyllisch dorpje waar alles op het eerste gezicht rozengeur en maneschijn lijkt. Die façade wordt ontmaskerd wanneer de dorpjes op hun kop worden gezet terwijl het verhaal zich verder ontrafelt. Dat klinkt voor mij als het ideale genre voor op vakantie. Lekker spannend en hopelijk boordevol intrige!

Fantasie en mythologie

bookhaul06-800x533

Als laatste in de doos zaten nog The Song of Achilles van Madeline Miller en The Final Empire van Brandon Sanderson. Ik las onlangs Circe van Madeline Miller en ik vond dat boek zo leuk en mooi geschreven dat ik meteen geïnteresseerd was om ook Millers vorige boek te lezen. Hoewel het verhaal van egotripper Achilles me minder aanspreekt dan dat van godin/heks Circe, haalde de prachtige schrijfstijl van Miller me dan toch over de streep. Het verhaal belooft een hervertelling te zijn van de Trojaanse oorlog vanuit het perspectief van Achilles en zijn geliefde, Patroclus.

The Final Empire is het eerste boek uit de Mistborn serie. Die high fantasy serie wordt door veel liefhebbers van het genre als een van de beste aangehaald. Aangezien ik in de zomer ook altijd een hongertje krijg naar fantasy besloot ik dus maar eens het eerste boek in deze reeks aan te schaffen. Met meer dan zeshonderd pagina’s is deze klepper een hele uitdaging, maar het verhaal klinkt zodanig origineel en boeiend dat ik het zeker een kans wil geven. In deze wereld waar een kwaadaardige tovenaar heerst, kunnen bepaalde mensen namelijk magische krachten vergaren uit allerlei verschillende metalen.

En verder…

bookhaul07-800x533

Toen ik laatst in de boekhandel kwam, zag ik dit prachtige kleine boekje naar me lonken. Ik kon er dan ook niet aan weerstaan en moest dit mooie poëzieboekje meenemen. Deze uitgave is speciaal ter ere van het tienjarig bestaan van uitgeverij Vrijdag. In het boekje pronken de versregels van Maud Vanhauwaert naast prachtige tekeningen van Sabien Clement. Ik heb het boekje al uit en beleefde er heel wat leesplezier aan.

bookhaul08-800x533

Bij mijn laatste tripje aan de plaatselijke kringwinkel stuitte ik dan weer op twee kleine boekjes van Taschen over mode- en beautyadvertenties uit de jaren 50 en 60. Deze boekjes liggen voorlopig op onze salontafel en zijn superleuk om op tijd eens door te bladeren. De advertenties in de boekjes geven je een leuke glimp in vervlogen tijden. Ze lijken wel zo uit de serie ‘Mad Men’ gegrepen!

bookhaul09-800x533

Welke boeken hebben jullie recent gekocht? Wat staat op jullie leeslijst?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *