Volg je dromen

Vandaag wou ik een kort artikeltje schrijven over het volgen van je dromen. We hebben allemaal wel dromen. We denken allemaal wel eens: “Dat zou ik toch graag kunnen!” of “Ik wou dat ik ooit daaraan begonnen was!” Maar heel vaak, of toch in mijn eigen ervaring als eersteklas uitsteller, komt het niet veel verder dan een aantal van zulke verzuchtingen. Verder wordt er geen actie ondernomen en zo blijven die dromen slechts een waanbeeld waar af en toe eens wordt naar getuurd vanuit de verte.

Maar genoeg daarmee! Vandaag houd ik een pleidooi/peptalk om iedereen aan te moedigen dit niet zomaar te laten gebeuren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het nooit te laat is om je dromen achterna te gaan. Als er dingen zijn die je graag wil doen, waar je gepassioneerd voor bent, is het altijd de moeite om dat proberen waar te maken. Ga ervoor. Vat die koe bij de horens. Begin met het zetten van stappen in de juiste richting om je doel te bereiken. Je hebt niets te verliezen. En als je het nooit probeert, zal je het nooit weten; dan blijven die dromen door je hoofd spoken als “wat als’jes”. En niemand werd ooit gelukkiger van een hoofd vol “wat als’jes”.

Een voorbeeld uit het leven gegrepen (of toch tenminste uit het mijne, hah) is mijn eeuwige droom om piano te kunnen spelen. Ik zeg al jaren dat ik dat toch zo mooi vind, en dat ik het zo spijtig vind dat ik nooit de moeite en de tijd heb genomen om pianolessen te volgen. Een situatieschets van het gedachtemolentje: “Ik wou, ik wou dat ik piano kon spelen… Maar nu is het al te laat om het nog te leren… Maar toch zou het zo leuk zijn om het te kunnen… Wat heb ik spijt dat ik het nooit geprobeerd heb…” Geen aangename en al zeker geen gezonde gedachtegang. En de enige manier om dit op te lossen is… om er gewoon aan te beginnen!

En dat is wat ik dit schooljaar eindelijk heb gedaan! (Hoera! Lien maakt een beslissing!) Ik schreef me in september in aan de muziekacademie, en hop-la ti-ti ta, daar gingen we dan. Nu we bijna aan het einde van het academiejaar zijn, heb ik toch wel al een aantal dingen geleerd. Ik kan wat noten lezen, broeder Jacob en co hebben geen geheimen meer voor mij, en vooral: dat pianospelen echt niet makkelijk is. (Haha, zou het niet te mooi voor waar zijn als iedereen dat op 1-2-3 kon.)

Maar het allerbelangrijkste dat ik hieruit geleerd heb, is dat het nooit, maar dan ook nooit, te laat is om aan iets te beginnen. Als er iets is dat je graag wil proberen, dat je graag wil doen, doe het dan gewoon. JUST DO IT. (Ja, die Shia LaBeouf krijgt nog gelijk) Je hebt er niets mee te verliezen en zal je zo veel gelukkiger voelen als je er eenmaal aan begonnen bent. En (ja hoor, de YOLO leuze krijgt óók nog gelijk), het leven is veel te kort om dromen uit te stellen. Begin er gewoon aan. Niet volgend jaar, niet morgen, maar vandaag.

Wat zijn voor jullie zulke dromen die je altijd hebt willen waarmaken?

Veel liefs en vooral veel succes,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *