Q&A: Get to know me…

Heyyy… Zijn jullie examens ook gedaan? Start de vakantie met een glimlach? Ik wens het jullie alvast toe! πŸ™‚ In aantocht naar de zomervakantie wil ik jullie wat meer vertellen over… ‘mezelf’. πŸ˜‰ Jullie zullen de Q&A’s wel al kennen, deze verschijnen dan ook op heel wat blogs. Het is een leuke manier om via enkele kleine vraagjes de persoon achter de artikels te leren kennen. πŸ™‚ Vandaar dat ik vandaag 10 vragen aan mezelf stel.

Q&A

Wat is je favoriete boek?

Ik ben iemand dat leest in periodes, sommige momenten lees ik zo goed als niets en andere momenten kan ik uren zitten lezen. Momenteel is mijn favoriete boek, het boek van BrenΓ© Brown: De moed van imperfectie. Dit boek heeft me zo geΓ―nspireerd, ik schreef er dan ook al een artikel over. Maar echte leesboeken, dan is mijn favoriete boek, De fatale zaterdag van Estelle Thompson, ook dit kwam al aanbod in een artikel.

Van welk seizoen geniet je het meeste?Β 

Als ik deze vraag beantwoord op modegebied, dan vind ik de winter het leukste seizoen. Ik houd ervan om veel grijs, zwart en donker blauw te dragen, helemaal gezellig ingepakt in warme laagjes. Maar los van de kleren, houd ik het meeste van de zomer. (Mmmh… wat zijn dat dan twee uiterste. πŸ˜‰ ) Het zonnetje dat schijnt, vele vrolijke mensen, vakanties die je maakt, gezellige zomeravonden… Ja ik ben fan! πŸ™‚

Waar ben je bang van?Β 

Ik ben alvast geen held, maar ook niet de meest angstige persoon. Ik heb het niet echt voor spinnen, maar ja wie wel? πŸ˜‰ Wel ben ik eigenlijk bang als ik alleen ben… ik weet niet precies hoe dat komt maar s’avonds word ik echt bang als ik alleen thuis ben. Best vervelend.. Daarom denk ik ook dat alleen wonen misschien niet voor mij is weggelegd.

Wat was je motivatie om te starten met een blog?

Ik ben een grote fan van modeblogs, vind het echt leuk dat iedereen kan proberen om via het internet een eigen stem te creΓ«ren. Ook schrijf ik graag, en is het wel een kleine droom van mij om andere te inspireren. Vooral wil ik een zo positieve, maar ook wel oprechte, stem achterlaten, omdat ik vind dat we daar in onze maatschappij wel nood aan hebben. Vanuit mijn passie voor mode, schrijven en mijn geloof in de kracht van individuen om zelf iets op te richten, ben ik voor de volle 100 procent voor deze blog gegaan. Dat ik heel dit proces kan delen met Lien vind ik geweldig, alleen zou ik dit niet kunnen. Ik vind ons echt wel een topteam. πŸ™‚

Heb je broers of zussen?

Ik ben een tweeling. πŸ™‚ Ik heb een tweelingbroer waar ik echt een super goede band mee heb. Al verschillen we wel nogal, ik ben de extraverte babbelaar en hij is de introverte denker, maar toch begrijpen we elkaar goed, en kunnen we met alles bij elkaar terecht. Ik kan zeggen dat mijn tweelingbroer mijn beste vriend is, en ik zou niet weten wat ik zonder hem moest doen. πŸ™‚

Q&A

Heb je een relatie?

Ja, ik heb een relatie. πŸ™‚ We hebben elkaar leren kennen aan het einde van het 6de middelbaar, op school. Ondertussen hebben we al twee jaar een relatie, en nog steeds maakt hij me heel gelukkig. πŸ™‚ Ik had voordien al een heel klein beetje ervaring binnen heel dat relatie-dingetje, maar dit is wel mijn eerste echte serieuze relatie.

Welke studies volg je momenteel?

Ik ben in de middelbare afgestudeerd in de opleiding ‘Humane Wetenschappen’ en daarna ben ik ‘Sociaal Werk’ gaan studeren. Ik heb nu net mijn tweede jaar afgerond, waarbij ik koos voor de afstudeerrichting ‘Personeelswerk’. Volgend jaar eindigt deze opleiding, en behaal ik (hopelijk) mijn bachelor diploma. Veel kans ga ik na deze studie nog een masteropleiding, via een schakelprogramma, proberen te halen.

Wie zijn je idolen/voorbeelden?

Ik heb nooit echt een muziek-idool gehad, maar de persoon waar ik het meeste naar opkijk is blogster Sofie Valkiers. Ik ben een trouwe volger van haar blog ‘Fashionata‘, heb haar twee boeken en ook een kaars van haar collectie van Sanui. Binnenkort ga ik een artikel schrijven over haar nieuwe boek, ‘Mood of the day’. πŸ™‚ Ik vind haar een zeer sterke vrouw, met een prachtige stijl en ze laat zien hoe je je eigen weg kan opgaan. Moest ik haar ooit kunnen ontmoeten, zou ik denk ik even terecht komen op een roze wolk. πŸ™‚

Wat zijn de drie vakantiebestemming die het hoogste op je verlanglijstje staan?

Aaahh… moeilijke vraag, ik wil zoveel plaatsen bezoeken! πŸ™‚ Ik heb nog niet zoveel reizen gemaakt, maar ik wil in de toekomst echt wel genoeg reizen maken. In deze zomer staan er wel al twee super leuke op de planning… Waahh spannend! Jullie zullen hier zeker meer over lezen op de blog. πŸ™‚ Maar ja mijn top drie van plaatsen die ik echt absoluut nog wil bezoeken? (met het idee, dat ik de twee reizen die ik deze vakantie ga doen, al gedaan heb)

Ik wil in mijn leven zeker eens naar New York, ik denk dat er zo nog mensen zijn. πŸ˜‰ Maar dat is nu echt wel een plaats die ik wil gezien hebben. Als tweede, wil ik ook graag naar Bali, het lijkt daar zo mooi! Ook wel wat luxe als je erover opzoekt, dus ik zou daar nog wel even mee wachten zodat ik kan gaan voor de hele ervaring. Je moet maar eens wat hotels opzoeken, zo van die mooie moderne hotels, met zwembad en een prachtig uitzicht. Ja zo een rustvakantie wil ik wel eens. πŸ™‚ Als laatste kies ik dan voor Kopenhagen, een opkomende modestad, prachtige stad en Denemarken staat op heel wat vlakken al veel verder dan wij in BelgiΓ«.

Wat is je droomcarrière? 

Eerlijk??? In de voetsporen treden van Sofie Valkiers, dus dat deze blog ook kan uitgroeien tot een invloedrijke site en dat ik hiervan mijn job kan maken. Ik zeg al lang dat ik iets in de mode en ‘influencers‘ wereld wil doen, maar kleding ontwerpen is helaas niet voor mij weggelegd. Daarom dat het internet zo een goed middel is, om toch ook op dit terrein iets te kunnen doen. πŸ™‚ Nu ik heb ook wel algemeen de droom om iets te kunnen betekenen voor mensen, om iets positief achter te laten. Gekoppeld aan mijn opleiding zou ik graag mensen met plezier op het werk krijgen, en anderzijds zou ik nog wel minister van onderwijs willen zijn, zodat ik het onderwijs kan hervormen. Haha, je ziet het, grote dromen, maar op deze vraag mocht ik dat wel antwoorden. πŸ™‚

Zo, dat waren de 10 vragen die ik mezelf stelde, zodat jullie mij weer wat beter leren kennen. πŸ™‚ Ik vind dit alvast leuk om bij andere te lezen, dus hopelijk vinden jullie dit ook leuk.

Lezen jullie graag Q&A’s? Welke type vragen vinden jullie het leukste?

Veel liefs,
Sofie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *