Knusse herfstdagen

De herfst is nu echt goed en wel begonnen. Je hoeft maar buiten te kijken en je wordt meteen met die harde realiteit geconfronteerd… Grijze lucht, miezerige motregen en steeds kaler wordende bomen. Ik denk dat ik niet de enige ben bij wie het begin van dit killere herfstweer toch elk jaar weer een beetje pijn doet. Het afscheid met de fleurige zomerjurkjes valt zwaar. Opeens moeten die jassen en sjaals weer boven gehaald worden en is het tijd voor dikkere pulls. Daarenboven worden de dagen ook steeds korter en wordt het steeds vroeger donker. Dat gemis aan zonlicht, daar heb ik het persoonlijk altijd nog het moeilijkste mee.

Maar het is niet alleen kommer en kwel in de herfst- en wintermaanden. Elk jaar opnieuw is er toch ook een deeltje van mij dat geniet van die kleine dingen die de herfst ook een fijn seizoen maken. Een goed voorbeeld is het feit dat je in de herfst zoveel fun kan hebben met je outfits. De herfst is namelijk het seizoen van de laagjes, en daarom wat mij betreft echt wel een top modeseizoen. Ik persoonlijk ben grote fan van sjaals en poncho’s en leuke panty’s in verschillende motiefjes en prints. En daarvoor is de herfst dan weer helemaal ideaal uiteraard.

Een ander voordeel aan de herfst is dat je ook gebruik kan maken van die koude, donkere dagen om binnen lekker knus onder een dekentje te schuilen. Met een lekkere kop thee of een tas warme chocomelk kan je toch nog het positieve halen uit die korter wordende dagen. Daarbij nog een goed boek of je favoriete tijdschrift en je bent helemaal gesteld om de donkere seizoenen in een soort winterslaapje door te brengen.

Daarom deel ik vandaag met jullie dit kort artikeltje waarin ik even een klein pleidooi wil houden voor die gezellige, warme momentjes in de herfst. Dan mag het buiten nog zo koud, kil, nat en grijs zijn als het wil, binnen zit je toch lekker gezellig warm. Met het juiste leesvoer en de juiste snacks rondom jou, ben je helemaal gesteld. Ik vind die momenten in ieder geval ook heel erg gezellig en kan daar in de herfstmaanden enorm van genieten.

Mijn favoriete tijdschrift momenteel is Architectural Digest, een internationaal tijdschrift boordevol interieurinspiratie. Ook zijn er geregeld artikels die je laten binnenkijken bij de grote sterren. (Ennuh, is het mijn nieuwsgierigheid, of is er echt niets leuker dan dat?) De lijst boeken waar ik mij momenteel doorworstel, wordt met de dag langer en langer. (Vooral door de enorme berg leeswerk dat ik voor de kiezen krijg als masterstudent literatuur). Een van de boeken waar ik dit weekend vol goede moed aan begonnen ben is ‘A Handful of Dust’ van Evelyn Waugh.

Dan rest er enkel nog een warme kop thee te zetten, lekkere koekjes mee te grissen uit de koekjeskast, het zachtste dekentje uit te kiezen, et voilà. Ik kan weer een paar uurtjes verder in mijn warme bedje.

Houden jullie van de herfst? Welk leesvoer helpt jullie de donkere, kille herfstdagen door?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *