Watermeloen smoothies

Ik ben een grote fan van smoothies! Vooral in de zomermaanden, wanneer het mooi weer is, houd ik heel erg van allerlei soorten zelfgemaakte drankjes. Het is ook zo handig, snel en makkelijk om gewoon wat fruit of groeten samen de blender in te gooien en zo een lekker en gezond sapje tevoorschijn te toveren. Vandaag deel ik daarom met jullie dit kort artikeltje, enkel en alleen om mijn liefde voor smoothies te bekennen.

In de zomer maken we hier thuis bijna elke dag wel een smoothie of sapje. Die sapjes maken altijd een leuk tussendoortje, en zo heb je opeens ook al een aantal vitaminen binnen. Buiten de mooie, vrolijke kleurtjes, zijn zulke smoothies ook altijd lekker verfrissend. Ideaal dus voor in de zomer! De smoothie die ik vandaag maakte, was op basis van watermeloen en daardoor dus lekker verfrissend bij het mooie, zonnige weer. Ik deel graag met jullie wat we voor deze smoothie van de dag bijeenraapten.

Even nog een disclaimer: soms werk ik met recepten en dus ook wat meer afgemeten hoeveelheden, maar eerlijk gezegd is dat de minderheid van de tijd. Meestal gooi ik gewoon op gevoel een aantal ingrediënten die blender in, en dan maar hopen dat het goed komt. In het merendeel van de gevallen kan je ook niet zo heel veel misdoen, bijna elke mogelijke combinatie van fruit is altijd best lekker. Enkel wanneer je met groenten of speciale kruiden begint te werken, moet je soms wat beter oppassen, want hier kunnen anders wat minder aangename verrassingen uit resulteren…

Voor deze watermeloen-smoothie werkte ik ook weer met de losse hand, dus de ingrediëntenlijst is dan ook niet bepaald heel erg concreet (mijn excuses). Maar zoals ik al zei, je kan hier niet zoveel fout mee doen, dus probeer vooral lekker uit!

Wat belandde er vandaag in de blender? Voor twee smoothies, werkte ik met iets meer dan een kwart van een watermeloen. Ik gooide er snel nog wat diepgevroren frambozen bij (laat ons zeggen twee tot driemaal een handvol). Ik voegde nog een stuk of drie verse muntblaadjes toe en het sap van een halve limoen. Dan hoef je enkel een minuutje de blender het harde werk te laten doen… Et voilà, zo simpel kan het zijn. Frisse en gezonde drankjes (met een prachtig kleurtje!) die iedereen meteen een zonnig en zomers gevoel geven!

Houden jullie ook zo van smoothies? Wat zijn jullie favoriete smoothies of lievelingsingrediënten?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *