Vakantie in Praag

Heyyy… Van zondag 6 augustus tot en met zondag 13 augustus ging ik met mijn gezin naar de mooie stad, Praag. Door sommige misschien al gemerkt op onze Instagram pagina. 🙂 In dit artikel vertel ik jullie graag iets meer over onze verblijfplaats en wat we zoal gedaan hebben, uiteraard aangevuld met mooie foto’s.

We verbleven in een appartement iets uit de drukte van de stad. We vonden dit appartement via Airbnb, en waren hier heel tevreden over. Het was een heel mooi, ruim appartement. Het leek wat op een herenhuis door de hoge, witte plafonds. Als je niet opzoek bent naar een hotel raad ik zeker aan eens een kijkje te nemen op de website van Airbnb. Er is voor iedereen wel iets geschikt.

Om een idee te krijgen van welke plaatsen we best bezochte, maakte we gebruik van de reisgids ‘Time to momo‘ en de bekende ‘Capitool’. Twee goede boekjes, vooral de ‘Time to momo’ vind ik interessant. Ze werken in dit boekje 6 routes uit, waar leuke eetplaatsjes zijn, winkeltjes, bezienswaardigheden, … Ook de toegevoegde metrokaart heeft ons goed geholpen.

Tijdens ons weekje hebben we heel wat plaatsen bezocht, en dingen gezien. Zoals de Praagse burcht, vooral het prachtige uitzicht dat je daar had over de stad, zal ik niet rap vergeten. We gingen uiteraard ook naar de oude stad, dit vond ik het mooiste gedeelte van Praag. De huizen en straten zijn er echt wat idyllische, je zou niet denken dat je nog in Europa bent. In de oude stad gingen we ook op het uur staan bij de Astronomische klok, want elk uur wanneer de klok gaat komen er kleine mannetjes tevoorschijn. Eigenlijk was dit niet zo spectaculair, het leukste eraan was dat iedereen, in een zo technologische wereld, toch stond te wachten tot die oude klok lawaai maakte.

We bezochte ook de Joodse wijk, maakte een boottochtje over de Moldau (altijd leuk op vakantie), ‘klommen’ de Petrin heuvel op. En dit net op de dag wanneer het 28 graden was, dan moet je weten dat mijn tweelingbroer en papa niet tegen de warmte kunnen… Dus ja, dat was wat vermoeiend. 😉

Toch hadden we wel geluk met het weer, we hebben maar 1 slechte dag gehad. Het was die dag koud en het regende, en onweerde nogal fel. Waardoor we dan ook een korte tocht deden, en blij waren toen we het Mucha museum bereikte. Mucha is een belangrijke kunstenaar die ook meewerkte aan de glasramen van de Sint-Nicholaaskerk (die we ook bezochte), dit was één van de mooiste kerken dat ik ooit zag.

En dan… één van de toppers voor mij… 🙂 Samen met mijn mama ging ik naar de tentoonstelling ‘The art of shoes’ van ontwerper Manolo Blahnik. Geweldig vond ik dit natuurlijk! Al die speciale schoenen, ook enkele vanuit de film ‘Antoinette’.

Cullinair gezien is Praag nu niet echt een hoogtepunt, de Tsjechische keuken is niet echt zo onze favoriet. Ze eten er veel gebraden, eend en goulash uiteraard. Het enige dat we aten dat echt van daar is, waren ‘gnoccies’, dit lijkt op pasta maar is gemaakt van aardappelen. Echt lekker vonden we het wel niet. 🙂 Waar we wel van genoten was het vietnamese eten bij NEB.O, wat in de ‘Time to momo’ gids werd aangeraden. En we ging op een avond ook eten bij het Italiaanse restaurant Porto bij Krizikova. De kaaskroket met risotto en geitenkaas was daar echt wel de topper.

Zo, een verslagje over Praag, en nu tijd voor foto’s! 🙂

Praagse burcht:

Praagse Burcht    Prague

 

 

 

De oude stad:

Prague

De Karlsbrug:

Karlsbrug

Mucha museum:

Mucha Museum         Mucha

The art of shoes (Manolo Blahnik):

Manolo Blahnik   Manolo Blahnik

Sfeerbeelden:

Moldau View

Praag             Moldau

Om af te sluiten, nog enkele foto’s van mezelf. Want ja zo nu en dan wou ik toch even poseren… 🙂 :

Sofie

Sofie

Sofie

Ik hoop dat de foto’s een beeld van Praag kunnen schetsen, en vooral laten zien dat ik heb genoten van deze trip. 🙂

 

Zijn jullie al naar Praag geweest? Als jullie nog vragen hebben over Praag, laat maar komen. 🙂

Veel liefs,
Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *