What’s on My Nightstand

Mijn nachtkastje is meestal een vrij chaotisch plekje in mijn kamer. Daarbij zegt de selectie spullen op mijn nachtkastje ook altijd veel over de dingen die mij op een bepaald moment bezighouden. Niet op z’n minst omdat het de plaats bij uitstek is waar permanent een stapeltje boeken ligt die ik aan het lezen ben of die nog wil lezen. Daarnaast is het telkens weer de tijdelijke thuis voor ditjes en datjes die ik graag binnen handbereik heb nadat ik gezellig in mijn bed ben gekropen. Vandaag deel ik met jullie wat er op dit moment zo’n tijdelijke thuis vindt op mijn nachtkastje.

Mijn nachtkastje is eigenlijk eerder een nachttafeltje. Het is een gelakt houten tafeltje dat ik overerfde van mijn oma. Door de hoogglanzende finish en het bloemenmotief op het tafelblad is het een lekker kitscherig tafeltje, wat ik geweldig vind. Het tafeltje heeft vooral heel veel emotionele waarde voor mij en staat tijdelijk naast mijn bed totdat ik er later hopelijk een ideaal plekje voor vind. Voorlopig doet het in ieder geval prima dienst als laatste dosis kitsch nog net voor het slapengaan.

Ik had het daarnet al over een permanent stapeltje boeken op mijn nachttafeltje… Wel, noem dat stapeltje op dit moment maar een stapel. Je kan er in ieder geval niet naast kijken. Ik studeer westerse literatuur en daardoor is er dan ook een steeds onophoudende stroom aan boeken waar ik me week na week door moet ploegen.

wp_20171104_054-800x450

Op dit moment zijn de romans die ik lees voor mijn opleiding: ‘De verzoening’ van R.A. Basart, ‘De verwondering’ van Hugo Claus, ‘The Keep’ van Jennifer Egan, Alasdair Grays ‘Lanark’ en ‘The Flamethrowers’ van Rachel Kushner. En omdat ik een beetje helemaal gek ben, zijn er ook een aantal boeken die ik gewoon uit vrije wil graag wil lezen en/of aan het lezen ben en die het tot op het nachttafeltje hebben geschopt. Dat is om te beginnen ‘Turtles All the Way Down’ van John Green (wie is er ook mega, superduper excited voor eindelijk een nieuw boek van John Green?!). Daarnaast ook de prachtige poëziebundel ‘Plum’ van Hollie McNish. Ook ben ik mij op een slakkengangetje door de Harry Potter boeken in het Frans aan het wagen, daarvoor heb ik het tweede boek uit de reeks: Harry Potter et la Chambre des Secrets. En als laatste ook nog wat non-fictie, namelijk ‘Girls Will Be Girls’ van Emer O’Toole.

wp_20171104_059-800x450

Naast die schrikbarende stapel boeken staat een klein vaasje met stervende bloemen. Dit vaasje vul ik vaak gewoon met plastieken bloemen (uit gemak). Maar af en toe krijgen wat restjes uit een grotere ruiker hier nog een laatste leven (zoals vandaag). Verder staat er ook altijd een geurkaars op mijn nachttafeltje voor wat extra sfeer en gezelligheid. Op dit moment staat er een geurkaars van het Deense merk Meraki, die heerlijk zacht ruikt naar ‘fresh cotton’. Love at first smell!

wp_20171104_043-800x450

Bovenop de scheve toren van boeken, ligt dan weer mijn Q&A boekje, waarin ik elke avond trouw de vraag van vandaag invul. Ook een klein notitieboekje heb ik graag bij de hand. Je weet nooit wat voor briljante ingevingen je midden in de nacht nog wil neerkrabbelen. Vandaar dat ook een pen of potlood niet mag ontbreken.

wp_20171104_047-450x800

En als laatste staan er ook nog wat producten op mijn nachttafeltje die ik voor het slapengaan gebruik. Om heel de herfst en winter door gehydrateerd te blijven, is handcrème en lippenbalsem cruciaal. Mijn favoriete handcrème op dit moment is de Ritual of Dao Soothing Night Balm van Rituals. Deze ruikt niet alleen absoluut heerlijk, maar is ook nog eens heel erg voedend en dus ideaal om tijdens de nacht te laten intrekken. Ernaast ligt mijn lippenbalsem van Louis Widmer, die ideaal is om ook je lippen tijdens de nacht extra te verzorgen.

Wat ligt er zoal op jullie nachtkastje? Wat zijn jullie essentials voor ’s nachts?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *