Stationary Haul

Nu de zomer zo stilletjes aan op haar laatste beentjes loopt (in koor: ouhh!), sluipt de start van het nieuwe schooljaar er weer aan. Voor de lagere en middelbare scholieren is het schooljaar gisteren officieel begonnen en voor universiteit of hogeschool studenten komt het begin van het academiejaar ook zo stilletjes aan in zicht. Het enige positieve aan die tijd van het jaar, of toch wat mij betreft, is dat het dan weer eens tijd is om nieuwe schrijf- en papierwaren te gaan sprokkelen! Ik hou heel erg van stationary (misschien tot het bizarre toe) en zulke winkels zijn, samen met boekenwinkels en kringwinkels, zo ongeveer mijn lievelingswinkels om in rond te snuisteren.

Zolang ik nog studeer, geef ik mezelf het excuus dat ik die schrijfbenodigdheden effectief allemaal nodig heb. En dat is ook niet volledig gelogen: je wil niet weten hoe hoog de berg lege balpennen en fluo markers zo ondertussen al is die ik heb achtergelaten. Maar dan mag je natuurlijk niet afgeleid worden door schattige post-its in de vorm van konijntjes, of het zoveelste notitieboekje met een leuke kaft… Ach ja, ik laat me weer meevoeren. Het punt is dat ik de voorbije tijd langs een aantal van mijn favoriete schrijfwarenwinkels ging en zo verzamelde ik een hele berg leuke stationary bij elkaar. Die deel ik vandaag graag met jullie.

Laten we beginnen met de very basics: notitieboekjes. Ik kan er zowaar nooit genoeg van krijgen! Maar naast dat ik zulke boekjes en schriftjes heel erg leuk vind, zijn ze ook gewoon zo praktisch. Naar mijn mening kan je er nooit genoeg hebben, want niemand wil opeens toch zonder notitieboekje komen te zitten als je een nieuw project begint? (oh wee! *gasp*) Zo een vaart zal het allicht nog niet lopen, maar ik gebruik dit soort boekjes in ieder geval voor alles en nog wat. Zowel voor mijn studies, om nota’s in de nemen of opmerkingen samen te houden in verband met research voor schrijfopdrachten, als in mijn vrije tijd, voor de blog of andere hersensspinsels van me die ik er op papier neerpen.

wp_20170818_097-800x450

Als eerste vond ik dit gouden notitieboekje van Hema. Ik heb dit boekje al in het zwart, en vind het helemaal super. Dankzij de kleine sluiting kan je het makkelijk meenemen zonder al te veel ezelsoren, en voor de rest zijn deze boekjes heel erg simpel, maar perfect voor wat ze moeten dienen! Daarnaast vond ik nog twee kleine A5-schriftjes bij Dille en Kamille. Deze schriftjes doen me echt terugdenken aan mijn lagere schooltijd. Maar ik vind ze heel erg leuk en ze kunnen volgens mij ideaal dienen om lesnota’s in te nemen.

Verder op mijn Hema shopping spree, vond ik nog een setje van drie kleine notitieschriftjes. Deze zijn heel erg compact en handig om in je handtas overal mee te nemen, of gewoon doorheen het huis te hebben rondslingeren. Deze gebruik ik bijvoorbeeld om to do-lijstjes in te maken. Wat ik ook nog vond bij Hema, en een totaal overbodige, maar oh zo leuke aankoop was, zijn deze gouden paperclips in de vorm van kleine brilletjes. IN DE VORM VAN BRILLETJES!! Ik bedoel, hoe kon ik niet? Ik vind ze echt heel schattig, en gebruik ze onder meer als bladwijzer in mijn agenda.

wp_20170818_055-800x450

En nóg meer bij Hema (ze zouden mensen als ik daar misschien maar een beperkte toegang mogen geven) vond ik dit kleine gestoffeerde notitieboekje met “The Master Plan” op. Ik had meteen al visioenen van hoe dit ideaal zou liggen op mijn nachttafeltje, waar het kan dienen voor bewaarplaats van briljante (of minder briljante) ideeën die ’s nachts nog in mijn hoofd schieten. Jullie kennen dat fenomeen vast wel, en dan ben je echt te lui om uit je bed te komen en pen en papier te zoeken, dus een nachttafelboekje is onmisbaar! (Nou ja, onmisbaar? Leuk in ieder geval!)

wp_20170818_059-800x450

Als ik dan toch in Hema was, pikte ik ook nog twee rolletjes iridescent washi tape op. Ik hou van washi tape en ik hou van alles wat iriserend is. Kan je geloven, het was liefde op het eerste gezicht! En omdat washi tape zo leuk is, kocht ik ook nog een rolletje met visjes op bij Flying Tiger. Washi tape kan altijd zo leuk dienen om (al die) notitieboekjes op te leuken, bij het inpakken van cadeautjes, et cetera et cetera… Ja hoor, uiteraard een volledig gerechtvaardigde aankoop. Net zoals het roze leren notitieboekje dat ik ook kocht bij Flying Tiger. Jullie weten (van hier en hier) dat ik een beetje een liefdesverhouding heb met roze op dit moment, en dus kon ik niet weerstaan aan dit schattige zachtroze exemplaar.

Over roze gesproken, wat is er beter dan schrijven in een roze notitieboek? Schrijven in een roze notitieboek met een roze pen! Deze balpen kreeg ik cadeau en is helemaal top! Verder kocht ik nog een parelmoerachtig witte Steadtler pen bij Acco, waar ik ook een Pentel vulpotlood kocht. Vroeger had ik een bloedhekel aan vulpotloden, de meeste die ik had braken dan ook telkens hun dunne punt. Bah, ik was veel meer te vinden voor een degelijk, simpel, houten potloodje. Maar sinds ik naar de notenleer ga, zijn vulpotloden een nieuwe must geworden, om steeds een fijne punt te hebben en zo toch iets of wat leesbare noten te kunnen tekenen at the speed of light. Bij Flying Tiger zag ik ook nog een setje met een gouden vulpotlood en balpen. Die zien er zo fijn en delicaat uit, ik ben helemaal fan!

Iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat ik helemaal dol ben op pastel. Al van zolang ik me kan herinneren, trek ik altijd naar die zachte kleuren. Dus dan is het ook geen verrassing dat ik zowaar bijna uitzinnig was van excitement toen ik zag dat Stabilo hun klassieke Boss fluo markers nu ook maken in prachtige pasteltinten. De simpele Stabilo Boss zijn naar mijn mening nog altijd de beste markers voor een goede highlighter-job, en ze zijn dan ook al uren en uren mijn trouwe studiemaatjes geweest. Ik kan dus wel een vreugdedansje doen van geluk dat ik nu kan markeren in mooie zachte pastelkleuren! (Wie had ooit gedacht dat iemand zo enthousiast kon zijn over fluo markers, hah!)

wp_20170818_080-2-800x450

En als laatste in deze (overenthousiaste) stationary haul, vermeld ik nog deze lichtblauwe katoenen pennenzak van bij Dille en Kamille, ideaal om al mijn nieuwe schrijfwaren in op te bergen. Een hele simpele pennenzak, maar voor mij alvast perfect van formaat, en dus net wat ik nog kon gebruiken!

Houden jullie ook zo van stationary? Wat zijn jullie favoriete nieuwe aanwinsten voor het nieuwe schooljaar?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *