Hello sun, bye bye shine – Fotoprotector ISDIN Fusion Water

Nu de zomer dichterbij komt, en het zonnetje zich steeds meer van haar beste kant laat zien, wordt het ook weer belangrijk om op tijd te denken aan bescherming tegen die heerlijke zonnestralen. Je beschermen tegen de zon is altijd belangrijk. Zeker in de zomer, wanneer de zon op haar sterkst is, is het dat des te meer. De zon kan namelijk veel schade – ook op lange termijn – toebrengen aan je huid als je je niet voldoende beschermt.

Zeker je gezicht is altijd heel erg kwetsbaar in de zon. Daarom is dagelijkse zonnecrème voor je gezicht op zonnige dagen echt wel een must. Nu, ik persoonlijk heb altijd al wat een haat-liefde verhouding gehad met zonnecrème. Ik ben er me van bewust dat het heel erg belangrijk is, en dus zeker geen stap om te skippen, maar langs de andere kant vind ik het altijd zo vreselijk als je gezicht de hele dag dan met zo’n plakkerig gevoel achterblijft. (Kennen jullie het ook? Eike-Bah!) Spijtig genoeg geven vele zonnecrèmes, bij mij toch tenminste, wel dat resultaat.

Ik heb van nature al een gemengde tot vette huid, en kan die extra glans en plakkerigheid dus echt wel missen als kiespijn. Daarom ben ik al jaren op zoek (of zeg maar fervent op jacht) naar een zonnecrème voor het gezicht die eindelijk eens zijn beloftes waar zou maken en mij effectief van dit probleem zou verlossen. Ennuhh… *tromgeroffel* … Sinds vorige zomer is het eindelijk zover! Eindelijk vond ik een zonnecrème voor het gezicht die dit probleem voor mij oplost. (Vreugdedansjes alom!)

Met Fotoprotector ISDIN Fusion Water is een glimmend, plakkerig gezicht eindelijk verleden tijd. Deze zonnecrème is ontwikkeld onder el sol de España, en daar blijkbaar al heel erg populair. En laat ik je zeggen, ik snap zeker waarom! De zonnecrème heeft – allerbelangrijkst! – spf 50, wat voor mijn bleke huidje zeker noodzakelijk is om voldoende beschermd te zijn tegen de stralen van de zon. Daarnaast is de zonnecrème gemaakt op basis van water en volledig olie-vrij. (Hoera!)

wp_20170523_005-800x450

Het is ook de eerste zonnecrème ooit van al degene die ik testte die effectief meteen verdwijnt in je huid en geen vet of plakkend gevoel achterlaat. Veel zonnecrèmes beloven dit; spijtig genoeg maken maar weinigen het ook waar. Maar bij het ISDIN Fusion Water is zonnecrème aanbrengen een hele nieuwe ervaring. Mijn huid voelt na het rijkelijk aanbrengen van deze zonnecrème vrijwel meteen zijdezacht aan. Op die manier wordt zonnecrème aanbrengen zowaar nog een plezier!

Als ik echt gepusht word om een minpuntje aan te halen, dan is het de geur. De zonnecrème heeft een vrij sterke, bloemige geur, die echter wel vrij snel weer verdwijnt na het aanbrengen. Het is zeker geen onaangename of overheersende geur, dus voor mij kan dat niet opwegen tegen alle voordelen van dit goedje, maar het is misschien wel iets om rekening mee te houden als je heel erg gevoelig bent aan geuren. En om er nog een vreemde vergelijking tegenaan te gooien… Mij persoonlijk doet de geur wat denken aan het soort handzeepjes dat je vindt in openbare toiletten. (Vraag me niet waarom, haha.)

Een bijkomend voordeel van deze zijdezachte, niet-vette zonnecrème is dat je hem op die manier ook kan aanbrengen op de scheidingslijn in je haar. Ikzelf ben namelijk al een paar keer verbrand geweest zo net bovenop mijn hoofd, en dat is echt geen pretje. Uiteraard blijft het ook nog steeds belangrijk om gewoon op tijd de schaduw op te zoeken en hoofddeksels te dragen tegen de felste stralen van de zon, maar op de momenten dat dat niet mogelijk is, kan ik nu nog wat extra bescherming geven. Heel eenvoudigweg een beetje van deze Fotoprotector ISDIN Fusion Water aanbrengen op mijn scheidingslijn en mijn hoofdhuid is ook weer goed beschermt, zónder vette haren!

Ik was meteen onder de indruk vanaf de eerste keer dat ik deze Fotoprotector ISDIN Fusion Water testte, en dat ben ik nog steeds. Voor mij is de zaak opgelost, ik hoef geen enkele andere gezichtszonnecrème meer. Sinds vorige zomer gebruik ik deze zonnecrème, en ik ben er nog steeds heel erg tevreden over. Ik heb ook nog nooit gemerkt dat mijn gevoelige huid er puistjes of irritatie van krijgt, dus wat mij betreft enkel pluspunten. Laat de zon maar schijnen!

Fotoprotector ISDIN Fusion Water is verkrijgbaar online of in de apotheek.

Hoe beschermen jullie je tegen de zon? Hebben jullie een favoriete zonnecrème?

Veel liefs,

Lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *